Speltips inför Bulgarien – Cypern 13/10: Starkt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2018

Hemma-/bortafaktorn står i fokus och som centralt argument för vårt speltips inför landskampen mellan Bulgarien och Cypern i Nations League. Planen är att nästan dubbla det investerade kapitalet.

Annons:

En uppsjö av matcher står på schemat i Nations League under lördagen och en av de som vi fördjupat oss i är denna, mellan Bulgarien och Cypern.

Detta från tredjedivisionen och grupp 3, där fyra nationer gör upp. Förutom dessa två: Norge samt Slovenien. Ganska öppen historia, där det skulle kunna sluta lite hur som helst.

Nu, med två omgångar spelade, är det Bulgarien som sitter i förarsätet efter att ha vunnit båda matcher – borta över Slovenien och hemma över Norge. Dessa matcher har tagits hem med uddamålen. Stabila insatser, utan att det på något vis stuckit ut.

Cypern har hittills vunnit en match, när de fick besök av Slovenien, och förlorade borta mot Norge. Således är man fortfarande med i racet, även om de slår lite ur underläge, ska nämnas.

Vinstmatchen hade man för all del flyt i. Cirka 20 minuter från slutet kvitterade man till 1-1, för att i den 89:e minuten kunna fira när en motståndarspelare stötte bollen i eget mål. Kommer krävas mer nu, i en klart tuffare batalj.

Hemmastarkt mot bortasvagt

Först och främst ska vi slå fast att Bulgarien har det namnstarkare materialet. Spelare en nivå över Cyperns. Det är odiskutabel fakta.

Och formen, hur är den i Cypern? Lite sisådär. Innan vinsten över Slovanien senast hade de åtta raka matcher utan att ha segrat, varav hela sju förlorats och det mot bland andra Jordan, Armenien samt Georgien. Katastrof, såklart.

På hemmaplan, i Sofia, är Bulgarien alltid solida och tappar sällan i matcher av liknande karaktär som denna. Under VM-kvalet plockades exempelvis både Sverige och Holland ner. Mot Frankrike, sedermera världsmästare, blev det ”bara” en uddamålstorsk.

Även Cypern får ut deras främsta styrkor på hemmaplan. Det handlar med andra ord om två typiska hemmalag. Två sådana som har extremt svårt att få till det på resande fot.

Så, hemmavinst? Absolut! Med större siffror? Mycket sannolikt!

Vårt speltips blir Bulgarien -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till strax under dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Bulgarien -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 20:45, lördag 13/10
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.