Speltips inför Burnley – Liverpool 5/12: Position på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2018

Det täta matchandet kan spela en central roll inför vad som komma skall mellan Burnley och Liverpool på Turf Moor – och dessvärre inte i positiv bemärkelse, för den som se fart, fart och mål. Eller?

Annons:

Under december månad ställs storklubbarna, läs: de som spelar Europaspel i allmänhet och Champions League i synnerhet, på årets kanske största prov. Hur hanteras det täta matchandet? Redan här kan mycket riskerar drömmar att släckas alternativt väckas till liv. Gäller att tajma formen.

Liverpool ser ut som den naturliga utmanaren till mästarna tillika serieledande Manchester City, vilka det skiljer två pinnar upp till. Jürgen Klopp och hans mannar har tagit stora kliv från fjolåret, balanserat truppen allt bättre och står ännu med en nolla i seriens förlustkolumn: 11-3-0.

Champions League-äventyret har varit mer av blandad kompott och för att nå slutspelet kommer det krävas en vinst över Napoli i den avslutande matchen på Anfield – och, beroende på resultatet, är det inte ens helt hundra att det räcker. Häromveckan blev det en knapp 1-2-förlust när PSG, som med det passerade Liverpool, besöktes.

Sadio Manés vara eller icke vara är den stora snackisen för Liverpool – hinner han bli hel? Mycket talar för att det säkra tas över det osäkra; att han vilas. Adam Lallana, Dominic Solanke samt Andrew Robertson riskerar också missa matchen. Namn av betydligt lättare vikt, ska understrykas.

Burnley chockade ett helt fotbollsland när de förra året nådde ända till en Europa League-kvalplats – ett kval de trillade ur i upptakten av nuvarande säsong. Och därför har det kommit som en smäll att de inte förmått att leverera alls under året. De knappa nio pinnarna på 14 matcher placerar dem som nästjumbo och kritikerna verkar få rätt: 2018/19 handlar enbart om att rädda kontraktet.

Det finns en del orosmoln på truppfronten i Burnley. James Tarkowski, Ben Gibson och Robbie Brady riskerar att missa matchen och utöver det kan Stephen Ward samt Nick Pope räknas bort ur ekvationen helt och hållet.

Tröttkört Liverpool?

Som Liverpool fick slita i Merseysidederbyt mot Everton – och det dröjde till den 96:e (!) minuten innan inhoppande Divock Origi kunde smälla in matchens enda mål efter en makalös tavla från motståndarnas keeper, Jordan Pickford.

Med så pass kort vila från dess – vi ser den fysiska, och kanske psykiska, statusen i Liverpool vara lite sisådär. En trea ska spelas in, är i alla fall planen, men helst också i kombinationen att spara på krafterna.

Normalt, med tanke på hur det sett ut de senaste åren, brukar Liverpool associeras med offensiv frejdighet och defensivt slarv. Givetvis finns fortfarande spetsen, men defensiven är desto stabilare och minst antal mål är insläppt i hela serien: fem stycken på 14 matcher. I kolumnen mål framåt är de ”bara” fyra.

Burnleys form är katastrofal, det ska nämnas. Vi är dock inte främmande till tanken att de kan hålla nollan intakt en bit in i händelserna här – mot ett Liverpool som kan tänkas gå på lågvarv. Allt kommer att handla om att täppa till defensiven. Målsnålt, således?

Under 2,5 mål spelas till 2,36 gånger pengarna hos Mobilebet.

Annons:
  Rygga spelet hos Mobilebet – Få 300% upp till 600 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,36 (Jämför alla odds)
Bolag: Mobilebet
Spelstopp: 20:45, onsdag 5/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.