Speltips inför Burnley – Manchester City 3/2: Favoriter, ja, men inte såhär stora väl?

Spelbloggare Publicerat: 2 februari 2018

Det finns väl inte på världskartan att Manchester City ska vara så stora favoriter som oddssättarna vill få det till borta mot Burnley på Turf Moor? Lördagens tidiga match tror vi snarare har potential att bli en nervkittlande historia, trots klass- och formskillnaden.

Observera! Avspark 13:30.

Åtta matcher. Det har Burnley radat upp i Premier League – utan att vinna en enda. Fyra oavgjorda och fyra förluster. Reaktionen har kommit, och den har varit stor. Så överraskande starkt som Burnley presterat innan var det kanske inte helt oväntat. Ner på jorden.

Sedan kan man diskutera om hur stora växlar som ska dras av den här vinstfria sviten. Tre av de fyra förlusterna har kommit mot rent toppmotstånd i form av Manchester United, Liverpool och Tottenham.

Kvalitéer finns det i Burnley, det vet vi om. Det är inte för ingenting som de fortfarande är placerade på tabellens sjundeplats. Den kollektiva styrkan lyfts ofta fram som det stora succéreceptet. Exempelvis har de släppt in lika få mål som tabellfemman Tottenham, samt färre än alla under desamma i tabellen, med 22 stycken på 25 matcher.

Manchester City har visat att förlusten mot Liverpool häromveckan, PL-årets enda, endast var en plump i protokollet. Därefter har fyra raka vinster radats upp, varav två av dessa i de inhemska cuperna. Bland annat har de blivit klara för final i Ligacupen, där Arsenal väntar i slutet av månaden.

Senaste motstånd i raden att värjas undan heter West Bromwich, med de klara siffrorna 3-0 på Etihad Stadium. Klasskillnad – från början till slut.

Burnley stretar emot

När Manchester City-spelarna har en bra dag på jobbet, då kan de krossa mer eller mindre vilket motstånd som helst. Kvalitéerna är enorma och man är minst ett par kliv före toppkonkurrenterna i Premier League.

Men Burnley på Turf Moor, det är knappast en match som kan placeras under kategorin – ”enkel”.

Dels är det ett underskattat lag i allmänhet, Burnley. De har också ett oerhört solitt försvarsspel och ska kunna hantera en väntad matchbild där City trycker ner dem rejält hyfsat väl.

Formen är det, som nämnt, sisådär med – men spelschemat har varit tufft och det är ytterst sällan som Burnley förlorar med särskilt stora siffror. Att de fallit med siffror större än uddamålet har faktiskt bara hänt vid två tillfällen på de 25 Premier League-matcherna, däribland när Manchester City besöktes. 0-3.

Truppsituationen är ett huvudbry för Burnley, med flera framstående pjäser osäkra. Däremot talar mycket för att en som James Tarkowski, som missade senast, kommer tillbaka i spel. Debut från start väntar därtill Aaron Lennon få. Blir intressant att se vad han kan tillföra.

Även City har en del problem på truppfronten. John Jones är i den stora riskzonen att få stå åt sidan, vilket skulle öppna för Vincent Kompany att kliva in i mittförsvaret. Lite av en säkerhetsrisk, månne? Oavsett vad är det sällan positivt att behöva städa om i försvarslinjen.

Av årets 12 seriematcher på resande fot har City ”bara” vunnit två med större siffror än två måls marginal. Då kanske det är överdrivet att presentera dem som såhär stora favoriter, i en tuff bortamatch?

Spelar Burnley med +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt två mål – till 1,63x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kr styck!

Speltips:

Speltips: Burnley +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor styck!)
Spelstopp: 13:30, lördag 3/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: