Speltips inför Burton Albion – Manchester City 23/1: Sömnig retur

Spelbloggare Publicerat: 23 januari 2019

Mindre spännande än såhär blir det väl knappast? Burton Albion och Manchester City returspelar i Ligacupens ena semifinal och det står redan helt klart att City kommer spela titelmatchen mot Tottenham Hotspur eller Chelsea.

Annons:

Det finns vinster, klara sådana och rena förnedringarna. Matchen dessa två emellan på Etihad Stadium tillhörde på alla sätt och vis den senare kategorin. 9-0! Nio-noll! Siffror ytterst sällan skådade på den här nivån.

Nu stod det redan klart att det i praktiken hade krävts ett mindre mirakel för Burton Albion att dra det längsta strået efter 180 summerade minuter. De möter en av världens största pjäser och tillhör själva League One, den engelska tredjedivisionen, och är där placerade i det hopplösa mittenskiktet.

Att Manchester City kunnat leverera så övertygande i de inhemska cuperna och Champions League jämsides med Premier League, där andraplatsen bakom Liverpool stås på, kan enkelt förklaras i den makalösa bredd som finns i spelartruppen och specifikt på de offensiva positionerna.

Precis före det omvända mötet med detta krossades Championshiphuserande Rotherham United med 7-0 i FA-cupen. Allt som allt är nu sex raka matcher summerade i vinster, däribland över nämnda Liverpool, och på dessa kan man stoltsera med ett häpnadsväckande facit om 27 mål framåt.

Håller tätt för femte matchen i följd?

Det är deklarerat att flera yngre pjäser kommer plockas in i startelvan från Manchester City och då framförallt i backlinjen och på målvaktsposten. Därför har också oddsen för hemmamålen och liknande spel droppat markant – och kanske till och med lite väl mycket?

Trots detta kommer City inneha bollinnehavet på deras villkor under den absoluta merparten av matchen och defensiven således eventuellt ställas inför färre besvärliga frågor. Anmärk väl att laget hållit nollan i fyra matcher efter varandra, vilket också kan förklaras i sättet man styr matcherna.

Burton Albion ska enbart rädda deras anseende – i den mån som är möjlig, ska understrykas – efter att ha blivit så brutalt förnedrade häromveckan. Primära fokus: att hålla ihop defensiven och siffrorna nere.

Betfair Sportsbook sticker ut en del gentemot övriga bookies på målmarknaderna och vi ser absolut värdet i att utnyttja detta.

Valet av speltips? Att båda sidor inte nätar till oddset 2,25.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål / BLGM – nej
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.