Speltips inför Cagliari – Atalanta 14/1: Skrällspel i cupen

Spelbloggare Publicerat: 14 januari 2019

Redan 17:30 är det tid för Coppa Italia-fotboll. Göra upp i åttondelsfinalen ska Cagliari och Atalanta, där de senare nämnda ser ut att överskattas bra mycket. Med andra ord: bud på skräll?

Annons:

Under måndagen ska de sista Coppa Italia-åttondelsfinalerna avverkas och förutom den här matchen spelas även Roma – Virtus Entella tre timmar senare. Utslagsmatcher gäller och således övertid och därefter straffar om det skulle stå oavgjort efter 90 respektive 120 minuter.

Presenterade som favoriter inför matchen är – också rättvisande – Atalanta, men kanske har det tagits till sin spets? Siffrorna för den raka tvåan är nere under dubbla insatsen som bäst. Något oävet motstånd är det knappast som de ställs mot.

Cagliari sticker varken ut åt det ena eller andra hållet – man vet ofta vad man får. De hittas i Serie A på den undre halvan av tabellen, men med ett bra avstånd från den ångestladdade bottenstriden och kommer med största säkerhet hålla huvudet fortsatt ovanför vattenytan.

Detta medan Atalanta faktiskt är uppe och nosar på Europaplatserna. Vad som är mest intressant att de, trots ”enbart” en åttondeplats, hittat nätet vid flest tillfällen i hela Serie A. Offensiv kapacitet. Senast, precis före nyår, krossades Atalanta med 6-2 – på bortaplan. Inhopparen Josip Ilicic stod under sin halvtimmes speltid för ett äkta hattrick. Huvudroll här?

Bra dubbelchans

För att återkoppla till frågeställningen ovan – har Atalantas favoritskap tagits till sin spets och förbi den? Det menar vi, även om de ska värderas som den bättre parten. Extremt stora skillnader ska det emellertid inte vara.

Det som framförallt får oss att luta åt skrällspelen är den hemmastyrka som Cagliari visat prov på. Av årets tio tävlingsmatcher, en i cupen och resterande i Serie A, har blott en förlorats och den kom med 0-1 mot Napoli. Utöver det har man mött bland andra Roma och Milan.

Runt 20 punkter hade undertecknad, om jag haft titeln oddssättare, velat skyffla över från tvåan till övriga tecken. Nu är det bara att tacka och ta emot samt ta skrällpositionen.

Cagliari +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast med bättre odds – tas till 1,92 gånger degen.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Cagliari +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 17:30, måndag 14/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.