Speltips inför Cagliari – Sampdoria 5/12: Coppa Italia

Simon Pålsson Publicerat: 5 december 2019

För ett par dagar sedan spelade man 4-3 i Serie A och nu väntar match i Coppa Italia mellan Cagliari och Sampdoria den 5 december 2019.

Annons:

Mitt i veckan slänger den italienska fotbollen in ännu en match, men denna gång handlar det alltså om cupspel. Det är Coppa Italia som står på schemat och det gör att vi får se någonting så märkligt som exakt samma möte som spelades så sent som tidigare under den här veckan.

För ett par dagar sedan gjorde nämligen Cagliari och Sampdoria upp i ligaspelet i en match som många pratade varmt om i dagar efteråt. Det blev till slut 4-3 till Cagliari efter att man vänt på ett tvåmålsunderläge inför sin egen hemmapublik. Nu är det alltså dags igen och det återstår att se exakt vad den förra matchen har för betydelse inför den här tillställningen. Det är klart att det finns med som en faktor på förhand.

Sampdoria har haltat betänkligt i det inhemska ligaspelet och har svårt att hitta en jämn, hög nivå. Albin Ekdal är ett av få ljusa ämnen så här långt, men den bestående känslan är att man har flertalet spelare som inte riktigt levererar på den nivå som krävs för att man på allvar ska kunna bli ett stabilt mittenlag igen. Som det ser ut nu kan det rent av bli tal om bottenstrid under våren när det hela ska dra ihop sig.

Annons:

Ett målspel är givet

Det handlar såklart om att inte gå i fällan efter helgomgångens sanslösa sjumålsmatch, men samtidigt kan man inte blunda för att det här är två lag som nu har visat att man spelar målrika matcher mot varandra. Inte sällan får vi se en ordentligt åtstramning och motreaktion målmässigt efter den typen av matcher, men den här gången känner vi ändå på oss att vi får se mål.

Tänk på att det är Coppa Italia vi har att göra med och det är oundvikligen så att cuperna inte riktigt är lika viktiga för spelarna eller lagen. Det må vara en titel som man har en realistisk chans att plocka om allting studsar ens väg, men det är ekonomiskt inte tillnärmelsevis så viktigt som ligaspelet. Det är också så att ligamatcherna är ett betydligt större skyltfönster för spelarna, varpå deras motivation tenderar att vara bättre där.

Med allt det här sagt ser vi framför oss en match som kommer att innehålla mål här. Det borde nämligen bli så, inte minst med tanke på att båda lagen har haft förtvivlat svårt att täppa till bakåt och att man nu riskerar att slappna av lite då matchen i sig inte är fullt så viktig som en ordinarie ligaomgång.

Båda lagen göra mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,66(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, torsdag 5/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: