Speltips inför Cardiff – Barnsley 6/3: Ett riktigt starkt spel

Spelbloggare Publicerat: 5 mars 2018

I skymundan av kvällens Champions League har vi på Spelbloggare identifierat stort spelvärde i Championship och mer specifikt från matchen mellan Cardiff City och Barnsley FC.

Det är stora kliv som Cardiff City tar mot Premier League och här kan de ta ännu ett stort sådant. Glappet de skapat ner till tabelltrean Aston Villa – nummer ett och två flyttas, som säkert bekant, upp direkt – har de ökat till fyra pinnar och dessutom har flera av konkurrenterna bakom en match med spelad.

Under 2018 har Cardiff kanske varit Championships bästa lag, spel- som resultatmässigt, och inför den här bataljen har de både fyra raka vunna och hållna nollor – utan att spelschemat varit alls enkelt.

Barnsley är i en mindre tacksam position, precis som väntat nere i botten och tampas. För närvarande har de dock hittat upp på säker mark, i ett mycket tätt skikt av de nedre regionerna. Detta efter fyra pinnar på två matcher, en vinst över Birmingham City samt kryss mot Hull City.

Formstarkt möter alltså formstarkt, även om det är klar skillnad i såväl trenderna som kvalitéerna hos de medverkande parterna allt som allt. Klassiskt botten mot toppen-möte.

Vi kan redan nu räkna bort kvartetten bestående av Aron Gunnarsson, Jazz Richards, Lee Peltier samt Armand Traore för Cardiff, som även har Sean Morrison osäker för spel. Gästerna har tre spelare i Matt Mills, Ethan Pinnock och Adam Jackson borta.

Enkelt val av sida

Till rådande odds är det enkelt att ta sida – favoritens. Detta trots att Barnsley visat upp viss styrka på sistone.

Men precis som vi nämnt är trenderna förvisso båda uppåtpekande, men ändå helt olika. Barnsley har ett par bättre prestationer medan Cardiff City sett oerhört bra ut ända sedan årsskiftet.

Fyra raka vinster och lika många hållna nollor, i tuffa matcher. Det snackas inte bort och Cardiff kan nog tituleras som seriens bästa lag – just nu.

Allt som allt skiljer 35 poäng lagen åt, när de båda har 34 matcher spelade, och det är talande över hur stora skiljelinjerna det facto är.

Gillar de flesta av spelen till Cardiffs favör och man kan ta picks från flera olika typer av marknader. Vi köper Cardiff -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – till finfina 1,78x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% extra upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Cardiff -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 6/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: