Speltips inför Cardiff – Wolverhampton 30/11: Fredagsfotboll från Premier League

Spelbloggare Publicerat: 29 november 2018

Premier League-fotboll en fredag – vilken superlyx, va? Matchen på schemat är Cardiff City mot Wolverhampton och här är känslan att det kan sluta lite hur som helst, varför skrällspelen lockar starkt.

Annons:

Cardiff skriker desperat efter att fler pinnar ska ticka in på kontot till följd av deras position som nästjumbo i Premier League. Mycket mer kan man inte väntas med ett facit om katastrofala 2-2-9, men faktum är att det fortfarande är oerhört tajt i den nedre regionen av tabellen och att avståndet till säker mark är på så lite som ynka pinnen.

Hoppet är med andra ord allt annat än sinat, även om det är klart att nykomlingens aktier ser lite sisådär ut. Truppen saknar nästan helt och hållet spets för den här nivån och varenda påfyllning i poängkolumnen kommer få kämpas stenhårt för.

Gästande Wolverhampton är en annan nykomling – en av helt annorlunda karaktär. Laget är rejält uppsnackat, har en tokintressant trupp med olika typer av spelarkaraktärer och klubben som helhet andas framtidstro. Kort och enkelt: Premier League hör de hemma i. Punkt.

Lite blandad kompott, med höga höjder och djupa dalar, har det varit för ”Wolves” del. Räckt till en elfteplats har det hittills och kapaciteten att studsa upp ett par hack till ska finnas, trots den hårda konkurrensen.

På truppfronterna är det försvinnande lite av nyhetsvärde inför matchen. Cardiff saknar Kenneth Zohore samt har Nathaniel Mendez-Laing osäker medan Wolverhamptons enda avbräck är på en skadad Jonny.

Djup dipp i ”Wolves”

Vi nämnde det, att Wolverhampton varit lite upp och ner under året – och den stora dippen befinner de sig i exakt just nu. De fem senaste matcherna har bara renderat i en pinne, via ett kryss mot Arsenal, och senast föll de extremt oväntat med noll mål mot två när Huddersfield Town besökte Molineaux Stadium.

Man kan undra: vad hände där? ”Wolves” har under dessa veckor uppträtt på ett helt annat sätt än tidigare. Sett smålojt ut och i en serie som Premier League håller det inte att ha en sådan inställning på långa vägar.

Eventuellt skulle Cardiff City kunna komma som ett passande motstånd för Wolverhampton att bryta den nedåtgående spiralen och det finns möjligen en poäng i det, men baserat på bortalagets hemska form värderar vi deras favoritskap tas till överdrift.

Dessutom har ”The Bluebirds” vunnit två av deras tre senaste matcher på hemmaplan – var pinnarna i första hand ska trilla in – och visar upp vissa tendenser till gryende form.

Kvällens speltips blir Cardiff +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast med bättre odds – till 1,75x. Mobilebet.

Annons:
  Rygga spelet hos Mobilebet – Få 300% extra upp till 600 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Cardiff +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Mobilebet
Spelstopp: 21:00, fredag 30/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.