Speltips inför Celta Vigo – Alavés 19/10: Omstart i La Liga

Spelbloggare Publicerat: 18 oktober 2018

Helt med stilen tappad och formen förlorad är det som Celta Vigo ska försöka vända på skutan när Primera División omstartar med ett möte mot utropstecknet Deportivo Alavés.

Annons:

Upp och ner. Ner och upp. På topparna är Celta Vigo fantastiska att skåda; kan ställa till det och fälla krokben för i princip vilket motstånd som helst. Däremot är dalarna alldeles för djupa och denna konsekventa ojämnhet har funnits där under flera års tid.

För närvarande är Celta Vigo nästintill på botten. De har fem vinstfria matcher uppradade efter varandra, varav två förlorats och tre kryssats. Precis före uppehållet besöktes Sevilla och då blev det en 1-2-förlust. Som helhet var insatsen stark, inte minst med en man mindre på planen i över en halvtimme. Ändock – en förlust är en förlust…

Med detta har Celta Vigo halkat ner till mitten av Primera División, tiondeplatsen. En bit uppåt, plats nummer sex, återfinns Deportivo Alavés på och då kan de inte annat än att betraktas som ett av årets stora, positiva utropstecken. Endast målskillnad håller exempelvis dem bakom Real Madrid och till serieledande Sevilla är avståndet på två pinnhål.

Men det är klart att resan sinom tid kommer leda dem nedåt i tabellen. Alavés är helt enkelt inte av toppmaterial, men helt kan vi inte vifta bort deras chanser att utmana om platserna ut i Europa.

Formstarkt Alavés

Före uppehållet stod Alavés för årets smällkaramell till insats; Champions League-mästarna Real Madrid värjdes undan med 1-0 inför hemmapubliken. Allt som allt är enbart två av årets åtta matcher förlorade. Fruktansvärt imponerande vilken nivå Alavés lyckats hålla.

Spelare för spelare må Celta Vigo vara bättre, men där Alavés kollektiv är desto mer väloljat och fungerande just nu.

Oddssättarna ställer ut siffror under dubbla insatsen för den raka ettan och det kan vi inte förstå, i och med att Celta Vigo ändå har fem vinstfria matcher uppradade och att de möter ett fantastiskt formstarkt Alavés.

Given blir därför positionen: vi spelar Alavés +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 1,98 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Alavés +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 19/10
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.