Speltips inför Celta Vigo – Las Palmas 5/3: Tätt och jämnt

Spelbloggare Publicerat: 5 mars 2018

Celta Vigo på Balaídos brukar bädda mål, men vi är inte säkra på att fallet blir så i måndagens match mot ett hårt pressat Las Palmas, vars formkurva pekar uppåt. Värdet i underspelen?

Tredje sist, på nedflyttningsplats, och blott 20 poäng på 26 matcher. Addera sämst målskillnad i hela serien på det: -34. Vinner de här, får de upp huvudet över vattenytan – och formen är dessutom fin, fastän det blivit alldeles för få treor för att på allvar lyfta.

Formraden står i 1-3-1 och senast stal de en pinne av serieledande Barcelona via 1-1 på hemmaplan. Framförallt försvarsspelet har justerats till det bättre.

Annat är det i Celta Vigo, som kämpar för att bättra till deras form kvickt. Efter en fantastisk period har det bara blivit fyra pinnar på fem matcher och deras aktier för att lösa en Europaplats har knappast stärkts. Men! En vinst här och det ser hyfsat ut inför framtiden. Till topp sex nu, fem pinnhål, med en match mindre spelad.

En betydelsefull pott – att fördelas i olika delar av tabellen. Det här har potential att bli en spännande fotbollsmatch, med start 20:45 och den visas på Viasat Fotboll eller Viaplay.

Enda avbräcket för Celta Vigo är på Andreu Fontás medan Las Palmas har större skadebekymmer: saknar Gabriel Peñalba, Emmanuel Emenike, Pedro Bigas, skadade, samt avstängde Jonathan Calleri. Momo är ett osäkert kort.

Två insläppta på fem matcher

På hemmaplan vill och spelar Celta Vigo med frejdighet och någorlunda framåtlutat, vilket kan avläsas i målstatistiken. Här är dock vi av den bestämda åsikten att oddssättarna överdriver chanserna för mål.

Det som Celta Vigo, framåt, visade upp senast mot Girona var under all kritik. Udden totalt avtrubbad och nollade i matchen, trots uppförsbacke redan efter en kvarts spel. Har varit lite sisådär de senaste veckorna och allt som allt har det blivit blott tre mål i deras två senast spelade matcher.

Las Palmas har, som nämnt, skärpt till defensiven rejält och det har varit tufft för motståndarna att hitta ytor bakom deras backlinje. Sist: 1-1 mot Barcelona! Urstarkt. Så lite som två mål är nu insläppta på fem matcher.

Ja, luktar det inte målsnålt här?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – synas till 1,85 x såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 21:00, måndag 5/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: