Speltips inför Celta Vigo – Sevilla 2/2: Målspel

Spelbloggare Publicerat: 2 februari 2019

Ett svårt blödande Celta Vigo blir alltmer desperat och varenda match av större betydelse. Kanske är det så enkelt att de inte håller bättre standard än såhär? Härnäst tas Sevilla emot på Balaídos och därifrån presenteras ett speltips från målmarknaden.

Annons:

Att det vänder fort i fotbollens värld kommer knappast som några nyheter – och tydligt applicerbart är det på Celta Vigo, som efter att ha förlorat fem raka matcher nu hittas på platsen som tredjejumbo och således är en del av den bottentrion som kommer slussas nedåt i seriesystemet.

Måla fan på väggen ska man däremot inte. Det finns mycket tid att rädda upp situationen och det är närmast löjligt tätt runt nedflyttningsstrecket. Punkt är allt annat än satt för det här dramat…

På bara några dagars tid ska Sevilla försöka hämta andan från det hemska förfallet i veckans Copa del Rey-kvartsfinalretur mot Barcelona. Hemmamötet vanns, som säkert bekant, med imponerande två mål mot noll, favoritskapet bytte sålunda sida, men på Camp Nou blev det att helt åka av – i fel riktning. Förlusten, med tennissiffror – 1-6.

Gäller nu är bara att borra ner huvudena och fokusera på det primära, seriespelet. Platsen i topp fyra ska försvaras med näbbar och klor när i synnerhet Deportivo Alavés och Getafe har känn på detsamma och jagar underifrån.

Goda chanser för mål

Att ställas mot ett desperat och revanschlystet Barcelona är en sak. Att ställas mot tredjejumbon Celta Vigo en helt annan. Men vi kan ändå inte sluta oroas för Sevillas försvarsspel sedan de sex insläppta målen mot katalanerna. Hönsgård i försvarslinjen.

Sårbarheten i varken defensiven eller över hela banan när skadesituationen är som den är. Fyra spelare, bland andra Jesús Navas, och tre osäkra utöver det. Större sårbarhet.

Matchen mot Barcelona hade det facto kunnat utvecklas helt annorlunda. Framförallt missade Éver Banega chansen att kvittera från straffpunkten vid 0-2-uppförsbacke och skulle förutsättningarna förändras helt med tanke på fördelen av ett, redan då, bortamål.

En del chanser skapade Sevilla ändå, det ska understrykas och innan dess kom de från en 5-0-kross av Levante. Proppen ur! Så offensivt ser det med andra ord positivt ut.

Celta Vigo har sina höjder i spelet, det vet vi om, men formen är hemsk; fem uppradade förluster och minst två insläppta mål i alla dessa. Viss fart har man ändock kvar i det offensiva och de fyra senare av dessa har innehållit mål framåt.

Ett desperat Celta Vigo, helt ur form och erkänt defensivt svajiga, mot ett Sevilla som släppte in sex mål senast men visar upp positiva tendenser offensivt. Målpartaj att vänta här, månne?

1,80 x insatsen för minst tre mål i matchen. Det tas.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, lördag 2/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.