Speltips inför Celtic – Salzburg 13/12: Viktig match för skottarna

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2018

Motivationen och hemmastyrkan talar starkt för Celtic mot ett RB Salzburg som i sin tur vill hålla vidare vid deras hundraprocentiga facit. Tar skottarna hem mötet i Glasgow?

Annons:

Vad Salzburg åstadkommit i årets Europa League-gruppspel är bara att höja på hatten för – fem matcher, fem vunna och med det en säkrad förstaplats.

Extra intressant är det eftersom storebrorsklubben, RB Leipzig, är ute på tunn is och helt riskerar att hamna utanför slutspelsfasen. Enda som kan förändra på det är om de skulle vinna över Rosenborg medan Celtic faller i den här matchen.

På matcherna har det blivit 15 mål framåt och fem bakåt, men nu är sannolikheten stor att det kommer roteras en hel del i startelvan. Förutom det saknas Reinhold Yabo, Amadou Haidara, Xaver Schlager och eventuellt även kvartetten bestående av Dominik Szoboszlai, Patrick Farkas, Jasper van der Werff samt Kilian Ludewig.

På frånvarolistan i Celtic hittas Daniel Arzani, Eboue Kouassi, Kristoffer Ajer och Leigh Griffiths. Tveksamt är det huruvida Nir Bitton, Marvin Compper och Dedryck Boyata kan medverka eller ej.

Celtic är en klassisk klubb, alltid dominanta i Skottland och har även varit landets hopp ute på Europascenen. Nu har de redan ena foten i EL-slutspelet efter tre vinster och två förluster, men är som nämnt pressade att undvika falla här och nu. Att missa slutspelet vore ett stort fiasko och skulle ta hårt.

Underskatta inte Celtics hemmastyrka

Att hålla facit rent, vinna sex av sex matcher, skulle inte betyda annat än heder för Salzburg och de kan slappna av helt inför matchen med vad allt det innebär – rotation. Knapp motivationsbrist? Sista procenten som kan saknas.

Celtic har en historia av enorm hemmastyrka i Europa, skakat om flera världspjäser och har i årets EL-spel vunnit två av två matcher – en trygghet att luta sig tillbaka på här.

Och här krävs det alltså att skottarna kammar hem minst en pinne och det tror vi att de kommer lyckas med. Salzburg ska inte betraktas som ett överdrivet mycket bättre fotbollslag just på pappret och kan nu komma att kasta runt lite på positionerna.

LeoVegas erbjuder oss 1,80x för att Celtic ska vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort och det tas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Celtic +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 21:00, torsdag 13/12
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.