Speltips inför Chelsea – Arsenal 10/1: Hett derby med finalplats i potten!

Spelbloggare Publicerat: 10 januari 2018

Semifinal. Londonderby. Chelsea mot Arsenal! Där har vi en underbar onsdagsbatalj att bita i. Vem av Londons jättar är det som plockar den så åtråvärda finalplatsen? Fokus: målen!

Åt sidan med FA-cupen – nu höjer vi tempen på allvar! Fyra klubbar återstår i Ligacupen och de ska först bli två, innan det vankas final. Där kommer superdominanta Manchester City eller uppstickaren Bristol City vänta.

I vanlig ordning handlar det om ett dubbelmöte, varsin hemmamatch. Favoriter inför detta, även om det anses hyfsat öppet, är Chelsea. Det kan man också förstå; de har varit snäppet bättre än ”Gunners” under året. Trots Champions League-fotboll, medan Arsenal härjat i Europa League, är de exempelvis sju poäng före dem i Premier League.

Oddsen över vilket lag som avancerar vidare står för närvarande, måndag eftermiddag, i 1,66 för Chelsea och 2,38 för Arsenal. Det är en helt logisk värdering och där är det svårt att tälja spelvärde på den specifika marknaden, är den bestämda känslan.

Förra veckan fick Arsenal ett respass ur FA-cupen. Nottingham Forest, som huserar i Championship, blev till och med två nummer för stora, 2-4-förlust, och det är såklart ett debacle modellen större. Men uppenbart är att fokus redan fanns på den här matchen. Presenterades en starkt b-betonad startelva.

Chelsea var också ute på tunn is i FA-cupen, men fick i alla fall 0-0 i bortamatchen mot Norwich City. Omspel väntar hemma, där ”Londons blåa” ska ses med toppchans. Såklart.

Enda spelaren som är indisponibel för Chelsea är nyförvärvet Ross Barley, som fortfarande rehabiliterar för sin skada. Värre är det för Arsenal, som har bland andra Nacho Monreal, Laurent Koscielny och Oliver Giroud borta. Granit Xhaka och Aaron Ramsey återkommer det svar om.

Första mötet av två – tillknäppt?

Målfest, efter målfest, efter målfest. Arsenal är det fart och fläkt om! Mål åt båda håll i fem matcher efter varandra, varav fyra passerat den klassiska 2,5-målslinan. Dock är vi inte alls säkra på att det är statistik som kommer stärkas upp här, utan tänker snarare tvärtom. Värdet, på underspelen!

2-2 slutade det när Arsenal och Chelsea möttes i för mindre än en vecka sedan, då i seriespelet. Men det är värt att nämna att de två avslutande målen kom i matchernas slutminuter. Alla fyra i andra halvlek.

Eftersom det är ett dubbelmöte, borde vi få se ett Arsenal med en lite mer defensiv approach. Ett kryss vore mer än önskvärt – ett utfall som absolut köpes på förhand – och även Chelsea kan vara lite smårädda över att släppa in ett, eller fler, bortamål. Det är klart att de kommer försöka pressa på framåt, men absolut inte blint.

Slutsatsen: tätt! Målsnålt. Tveklöst är att oddssättarna överdriver möjligheterna för mål.

Spelet? Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre baljor i matchen – till 1,97x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 21:00, onsdag 10/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: