Speltips inför Chelsea – Arsenal 18/8: Derbydags!

Spelbloggare Publicerat: 18 augusti 2018

Lördagens avslutande Premier League-match spelas mellan lokalrivalerna Chelsea och Arsenal, på Stamford Bridge i ett skållhett Londonderby. Stålarna här investeras på målmarknaden.

Annons:

Över 20 år av samma fotbollsfilosofi, samma huvudtränare och nu flera år präglade av besvikelse. Unai Emery har ett hårt arbete att ta itu med, som ersättaren för Arséne Wenger.

En stark serieupptakt underlättar alltid, oavsett situationen – men extra påtagligt kan det vara just för ”Gunners”. Är det några som är i behov av andrum, är det de. En storm vill man för allt i världen undvika.

Skulle den här matchen förloras, mot en toppkonkurrent och lokalrival, blåser det i alla fall upp till bris för Emery och hans manskap. Premiären hemma mot Manchester City slutade i en klar 0-2-förlust och även om schemat varit tufft, skulle en nolla i poängkolumnen med två matcher spelade alltjämt vara en nolla.

Även i Chelsea blåser förändringens vindar, om än inte i närheten av samma storlek. Italienaren Maurizio Sarri fick en smakstart på sitt jobb som tränare för klubben när Huddersfield krossades med 3-0 – på bortaplan. Det var en till punkt och pricka stark insats och nu återstår det att se om de kan hålla samma standard när nivån höjs.

En spelare som Sarri fick med till sin nya arbetsgivare var Jorginho, som hade spelat för Napoli ända sedan 2013/14, och han var kanske den enskilt bästa spelaren på planen i premiären. Som pricken över i:et blev det också ett straffmål från hans sida.

Mål åt båda håll

Pressen är på Arsenal, att undvika förlora matchen och att det skulle bli på tal om en närmande krisstämpel. Oro kan man absolut känna för dem. Känslan är bestämt att Unai Emery behöver tid för att implementera sin spelfilosofi hos ”Gunners” – och man kan förstå varför, när den i princip varit densamma sedan 20 år tillbaka.

Åtminstone ska Arsenal ha det lite enklare att operera offensivt nu. Mot Manchester City fick de i första halvlek knappt låna bollen och i andra förmådde de inte att skapa ett knyst när de väl fick den. Lite annorlunda typ av motståndare här. Offensiva kvalitéer finns faktiskt.

Chelsea fick det att lossna i premiären – tre mål framåt mot Huddersfield och det finns inte mycket att anmärka på med insatsen. Det kan fortfarande finnas en hel del att fila på, för även de står inför en förändringsprocess.

Mer av en offensiv hotbild kommer tveklöst Arsenal komma hit med, men bakåt har de desto större problem. Båda vänsterbacksalternativen är troligtvis borta och det innebär att Stephan Lichsteiner, normalt till höger, får vikariera där. Dessutom saknas Laurent Koscielny.

Ett smådesperat Arsenal, ett Chelsea som kommer vilja greppa taktpinnen och två rentav ofärdiga lag. Mål åt båda håll?

Bästa oddset för spelet är 1,70 och det hämtas hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 18:30, lördag 18/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.