Speltips inför Chelsea – Everton 25/10: Vänder det för krislaget?

Spelbloggare Publicerat: 25 oktober 2017

Chelsea tar emot krisklubben Everton på Stamford Bridge i en av onsdagens två matcher i Ligacupen – en match vi har svårt att se sluta på annat sätt än med en hemmavinst, trots justeringen på tränarfronten för ”The Toffees”.

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Åttondelsfinalerna ska summeras när 16 återstående klubbar blir till åtta. Cupen tas alltid på olika stort allvar av de större pjäserna, nedprioriteras inte sällan, men Chelsea stod för en solid prestation när Nottingham Forest krossades med 5-1 i den förra rundan medan Everton plockade ner Sunderland med tre mål mot noll.

Bortsett från det är det dock total kris i Everton, tredjejumbo i Premier League med åtta snåla pinnar på nio matcher. Tränaren Ronald Koeman fick lämna i veckan och klubben står ännu utan ersättare. Ska bli intressant att se hur spelarnas reaktion på detta blir. Mycket sämre kan det i alla fall inte bli…

Precis före liksom efter uppehållet åkte Chelsea på endera förlust, vilket satte vissa frågetecken inför fortsättningen. Prestationen därefter, i 3-3-matchen mot Roma i CL, var inte heller den bästa – och därför måste det ha suttit oerhört bra med förra veckans vändning och 4-2-seger över Watford.

Form, klass och hemmaplan

Bredden är kanske inte den största i Chelsea, för att varva serie-, cup- och CL-spel, men det är uppenbart att de inte tar lätt på cupspelet trots detta. Startelvan som presenterades mot Nottingham Forest, 5-1-vinst, var överraskande stark och någonting liknande borde vi få se här.

Ser vi till Everton roterade de också friskt när de plockade ner Sunderland. Tror knappast man ställer ut en betydligt starkare startelva nu, i och med den desperation som råder i Premier League. Finns också Europaspel att ta hänsyn till.

När Everton föll med 2-5 hemma mot Arsenal, den femte raka matchen utan vinst, senast blev det droppen för styrelsen och Ronald Koeman har skeppats ut, utan någon klar ersättare. Långtifrån optimalt.

Form, klass och hemmaplan talar för Chelsea mot ett vilset samt tränarlöst Everton. Borde räcka till att vinna redan under ordinarie tid.

Därför spelas Chelsea –1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till 1,81 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 25/10
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: