Speltips inför Chelsea – Fulham 2/12: Efterlängtad klassiker i London

Spelbloggare Publicerat: 29 november 2018

Ett klassiskt och efterlängtat Londonderby kickstartar Premier League-söndagen – Chelsea mot Fulham på Stamford Bridge. Betyder det kanske lite mer kamp än skönspel?

Annons:

Derbyna mellan Chelsea och Fulham är ett av de mest klassiska sådana i engelska klubbfotbollens värld och här väntar det första sedan 2014 efter att gästerna varit nere i harvat i de Championship. Vilka supportrar får fira?

Klara favoritskapet är förstås Chelseas. Det handlar trots allt om toppen mot botten, fyran Chelsea och jumbon Fulham. 1X2-marknaden står, i skrivandets stund, i 1,19-8,0-17,0 – och det kan vara att ta det till överdrift. Derbymatcher skiljer sig ofta från vanliga serielunksfajter, mer ovissa. Faktorer som klass och form tenderar att bli av något mindre betydelse.

Fulham kommer hit från en 3-2-vinst över Southampton – årets andra fullpottare på 13 matcher – och hoppas kunna snickra vidare på den insatsen. En vitamininjektion, månne? Förutom att det bröt en radda av förlustmatcher, var det också den första med mål framåt på fyra stycken till antalet. Glappet till säker mark är nu på ynka pinnen.

En liten reaktion har bromsat upp Chelsea, nu fyra i serien, och förra veckan blev det en klar 1-3-förlust när Tottenham Hotspur besöktes och det följde upp ett mållöst kryss mot Everton. Nu blev det förvisso en 4-0-kross av PAOK i veckans Europa League, men det behöver man inte dra alldeles för stora slutsatser av.

Eden Hazard och Victor Moses är åter aktuella för spel i Chelsea efter kortare skadeuppehåll. Fulham saknar skadeduon bestående av Kevin McDonald och André-Frank Zambo Anguissa.

Siffrorna hålls nere

Toppen mot botten, absolut, men det handlar också om ett derby präglad av bitsk rivalitet och det kan påverka matchbilden en hel del. Fler kampmoment? Mindre skönspel? Nervositet?

Proppen åkte ur för Fulham senast, en 3-2-vinst, men det i en helt annorlunda typ av match från den här. Nu blir det mer tillbaka till grunderna; att ställa upp försvarsmuren och mindre fokus på det offensiva. Blir att förlita sig på omställningsspelet.

Det är ett normalt uddlöst Fulham som tar plats på Stamford Bridge. Målen kommer i princip enbart från Aleksandar Mitrovic samt André Schurrle. I övrigt – försvinnande lite spets… Och de hade också fyra innan mötet med Southampton blivit nollade i fyra raka matcher.

Från den här mållösa sviten har laget emellertid visat upp att de kan spjärna emot hyfsat när nivån på motståndet höjs: endast 0-2 mot Manchester City samt Liverpool, båda matcher på resande fot.

Chelsea är storfavoriter, ska vara så, men det har tagits till sin spets och då lockar såväl skräll- som målunderspelen.

Och spelet, det blir under 3,5 mål till oddset 1,95 hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 13:00, söndag 2/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.