Speltips inför Chelsea – Huddersfield 9/5: Fason på defensiven

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2018

Det abnorma favoritskapet som Champions League-jagande Chelsea får axla i mitt i veckan-matchen mot Huddersfield Town, som slåss för överlevnad, öppnar värde på ett par marknader – och störst är det tveklöst på målmarknaden.

Att Chelsea skulle kunna nå ut i Champions League – vem kunde tro det för ett par veckor sedan? Men i takt med att vinsterna trillat in och att Tottenham tappat stilen har de nu bara två pinnar upp till åtråvärda topp fyra med två matcher kvar att avverka.

Och utöver det väntar en spännande FA-cupfinal mot Manchester United för Chelseas del, om en och en halv vecka. En cuptitel och CL-plats, det skulle sätta tränaren Antonio Conte i en klart bättre situation, motsättningarna honom och klubbledningen emellan till trots. Däremellan kommer det, om han nu får förnyat förtroende, finnas en hel del krav till nästa år – från båda håll.

Huddersfield Town har liksom kvällens motståndare två matcher kvar – och på dessa hoppas kontraktet kunna säkras. Laget hittas två platser och tre poäng ovanför strecket och tredjejumbon Southampton. Glömmas bort ska inte heller att ”The Terriers” har klart sämre målskillnad än konkurrenterna runtom, varpå faran fortsatt är stor.

Inför matchen står Chelsea stärkta med fem uppradade vinster, senast mot Liverpool, varav fyra i Premier League. Mindre av den varan har det blivit för Huddersfield, men senast löstes – efter många om och men – en pinne via en rejäl kämpainsats och ett 0-0-resultat mot de redan klara mästarna, Manchester City, på bortaplan.

Målunderspelen lockar

Ett formtoppat Chelsea på Stamford Bridge. Huddersfieldspelarna kommer behöva arbeta järnet för att överhuvudtaget ha en chans på en pinne, men sett till den hedervärda insats de stod för förra veckan anser vi de ha blivit på tok för stora underdogs.

Men är det främst plushandikappen som lockar? Icke, menar vi. Här stinker det snarare – målsnålt!

Den avtrubbade udden Huddersfield har måste värderas in i det hela, med fruktansvärda svårigheter att både skapa och förvalta målchanser. Defensivt har de däremot fått fason på det hela och hela åtta raka matcher har klivit under den klassiska 2,5-målslinan. Flera tuffa motståndare under denna period.

Chelsea lyckades, om än med visst flyt, hålla nollan och vinna med 1-0 över Liverpool senast – den tredje raka hållna nollan, i matcher som alla innehållit max två mål, och femte raka vinsten.

Med ett spelförande och numera stabilt Chelsea mot ett desperat Huddersfield som varit svåra att få hål på den senaste tiden – visst borde det här kunna bli målsnålt? Under 3,0 mål (asian handicap) tas till dubbla insatsen hos Mr Green. Då får vi insatsen tillbaka vid exakt tre mål.

Ytterligare en faktor som skulle kunna tala emot målöverspelen är att Chelseas Àlvaro Morata är ett osäkert kort inför matchen. Utöver det kommer Ethan Ampadu och David Luiz missa den. Gästerna har Tom Ince, Michael Hefele och Jon Gorenc Stankovic tveksamma samt Danny Williams och Elicas Kachunga out. Från deras sida lär det oavsett vad förändras lite eller inte alls från senast. Varför ändra på ett vinnande koncept?

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kr/styck!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor styck!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 9/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.