Speltips inför Chelsea – Hull City 16/2: Ofokuserat hemmalag

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2018

Med ett spelschema som stör Chelsea inför fredagens FA-cupmatch mot Hull City, höjer vi ett varningens finger: här osar det skräll. Ute efter oddsen, allt inför matchen och ett speltips? Titta hit!

FA-cupen är i dess femte runda och 16 klubbar ska halveras till antalet. Flera finns kvar från divisionerna under Premier League, varav Hull City är en av dessa. Och det är ett lag under hård press.

”Tigrarna”, som de också kallas, har varit en av Championships mest djupa av besvikelser. Laget balanserar runt strecket som leder neråt i seriesystemet och fick upp huvudet över vattenytan, en plats, en pinne och bättre målskillnad håller dem där, via en 2-0-vinst borta över Nottingham Forest senast.

En sak är säker: i det spelarmaterial som Hull har, där finns det mer att hämta och ska finnas mer att kräva. På mittfältet hittas bland andra den svenske landslagsmannen, Sebastian Larsson. Han väntas spela under kvällen, som oftast är fallet.

Annars kan Moses Odubajo, Abel Hernández, Ola Aina, Michael Hector, Fikayo Tomori samt Ryan Mason, alla skadade, strykas i bortatruppen. För Chelsea står Marcos Alonso samt Ross Barkley som osäkra.

FA-cupen står knappast på topphyllan för Chelsea för närvarande. De är mitt i striden om CL-platserna i Premier League och har, bara fyra dagar efter denna fajt, just slutspel som väntar i Champions League. Och det är inte vilka som helst de ställs mot: Barcelona! Första mötet på Stamford Bridge.

Håller det tajt

FA-cupen är skrällarnas cup, som det brukar påstås. Det handlar i första hand om stora pjäser som är mindre motiverade och roterar mer, kontra de som huserar i de mindre divisionerna.

Gillar Hull Citys chanser att i alla fall kunna streta emot här. Situationen må vara prekär i Championship, det ska inte sopas under mattan med, men i en match mot Chelsea blir det inte på tal om loj inställning eller större rotation. Det här tar de på största allvar.

Också värt att anmärka är att Hull steppat upp en hel del sedan de senaste månaderna, även om mer finns att önska. Inte en enda av de 17 senaste matcherna har förlorats med siffror större än uddamålet. Relativt tätt bakåt, lite som händer framåt.

Chelsea är omöjliga att få grepp om. PL-mästarna har varit löjligt svajiga den senaste månaden; förlorat tre av fem matcher, varav två med siffrorna 0-3 och 1-4 mot AFC Bournemouth respektive Watford. Sist lyckades de dock studsa tillbaka och städa undan West Bromwich Albion med tre mål mot noll.

Att FA-cupen inte har speciellt stort fokus från Chelsea är tveklöst. Runt hörnet väntar Champions League-slutspelsfotboll mot Barcelona och blickarna är förstås redan där. Kraftig rotation är att vänta, tro inte annat.

Två typer av spel lockar oss på Spelbloggare, plushandikappen på Hull samt underspelen i matchen som helhet. Det sistnämnda faller vårt val på.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – spelas till 1,93x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 16/2
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: