Speltips inför Chelsea – Liverpool 6/5: Vidöppet på Stamford Bridge

Spelbloggare Publicerat: 5 maj 2018

Det är sista chansen för Chelsea att få liv i Champions League-drömmen och för att så ska bli fallet måste de vinna över ett nyligen CL-finalklart Liverpool. Även om så skulle bli fallet, kommer de leva i fara…

Tre matcher har Chelsea kvar, precis liksom Tottenham ovanför på fjärdeplatsen, när avståndet dem emellan är på fem pinnhål. Är det inte redan över?

Men, ja – om de skulle vinna den här matchen och Tottenham förlora mot West Bromwich ser situationen såklart annorlunda ut. Observera att speltipset är skrivet och publicerat före deras match, som spelas under lördagen.

För Chelsea återstår den stora uppgiften i FA-cupfinalen mot Manchester United om nästan två veckors tid. Att lösa en titel vore plåster på såren.

Liverpool löste under veckan en plats i Champions League-finalen, som spelas mot Real Madrid i Kiev. Detta trots att de förlorade bortamötet med 2-4, i och med att de vann med siffrorna fem mål mot två hemma. Senast klubben nådde dit var spelåret 2006/2007.

Succén i det europeiska finrummet, medan de är och varit milakliv bakom mästarna Manchester City, som också skickades ut med huvudet före i turneringens kvartsfinal, i Premier League visar på lagets ojämnhet – de höga höjderna och djupa dalarna.

Indisponibla för Chelsea till matchen är Ethan Ampadu och David Luiz. Liverpool har i deras tur Joel Matip, Emre Can och Alex Oxlade-Chamberlain out medan Adam Lallana och Joseph Gomez också är osäkra.

Mål åt båda håll

Vad vi menar att Chelsea, oavsett om de vinner eller ej, kommer vara i fara handlar förstås om hur pass vassa Liverpool är framåt i banan. Offensiven håller absolut toppklass i världen.

Bakåt är Liverpool desto mer sårbara. Det är bara att titta på dubbelmötet mot Roma! Här finns också små rykten om att mittbacksklippan Virgil van Dijk, som varit den som svetsat ihop allt, kan ställas åt sidan och vilas. Med honom och utan honom är Liverpool två helt olika lag. Dock ska det understrykas: det här spelet ser vi av värde även om han spelar, alltså i normalfall.

Gästerna kan komma ut med en avslappnad approach på Stamford Bridge och möter alltså ett formstarkt Chelsea som måste jaga trean. Skriker det inte – målfest?

1,65 kanske inte ser ut som det sexigaste av odds för att vi får mål åt båda håll i matchen, men värde ska det absolut finnas i de siffrorna. Vi tackar Betser hjärtligt och kliver in helhjärtat.

Samma spel har för övrigt prickat in i sex raka inbördes möten – något som stärker vår tro på det ännu mer.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 6/5
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.