Speltips inför Chelsea – Manchester City 24/2: Stora finalen är här!

Spelbloggare Publicerat: 24 februari 2019

Den stora finalen är här! En vinnare ska koras i Ligacupen – blir det Chelsea eller Manchester City? Titelmötet utspelas på Wembley Stadium i London och därifrån tar Spelbloggare sida med ett tillhörande speltips.

Annons:

Årets första cuptitel ska delas ut under söndagen och i klassisk anda spelas den stora finalen på Wembley Stadium.

Förra året var det också Manchester City som plockade hem kalaset via en 3-0-kross av Arsenal i finalen – och det innebar att tre av de fem senaste upplagorna vunnits. Spelåret 2014/15 var senast Chelsea fick fira in titeln.

Det stora favoritskapet är det naturligtvis också City, i egenskap av den bättre och mer formstarka parten, som får axla. När speltipset var skrivet och publicerat, under lördagen, stod 1X2-marknaden i 5,85-4,60-1,57.

Under veckan stod Manchester City för en fantastisk slutspurt i det första Champions League-mötet av två med Schalke 04. På bortaplan blev en 1-2-uppförsbacke till en 3-2-vinst under de avslutande fem minuterna och det summerade fem raka vinster samt den 13:e av de 14 senaste.

Mer problematiskt är det i Chelsea, där huvudtränaren Maurizio Sarri sitter löst på sin post och en förlust här skulle mycket väl kunna betyda att han inom kort kommer ryka. Trots två på sin höjd halvdana insatser i Europa League-mötena mot svenska Malmö FF, avancerade de emellertid enkelt vidare efter torsdagens 3-0-vinst hemma och 1-2-ditot borta.

Vinner enkelt, på nytt

Det fortsätter darra i Chelsea och extra uppenbart var det i veckans möte mot Malmö FF, där svenskarna under de inledande 25 minuterna satte dem under hård press. Innan dess åktes en 0-2-förlust när Manchester United besökte dem i FA-cupen och häromveckan blev det dessutom en förnedrande tennissifferförlust mot just Manchester City i Premier League. 0-6.

Så, vad talar för Chelsea denna afton? Försvinnande liten. Matchen spelas på neutral plan, Manchester City levererar extremt mycket bättre fotboll och resultat. Flera större pjäser, toppkonkurrenter, har värjts undan på sistone; fem raka vinster. 13 av de 14 senaste. Galen statistik!

Tajmingen, formen och klassen talar starkt för att Manchester City ska kamma hem ytterligare en Ligacuptitel och vi förväntar oss att de löser detta redan under ordinarie speltid. 0-2/3, kanske? Med det kan vi väl nästan säga tack och adjö till Maurizio Sarri också?

Spelet blir Manchester City -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till mycket smakrika 1,95 gånger det investerade kapitalet hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 17:30, söndag 24/2
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.