Speltips inför Chelsea – Nottingham Forest 5/1: Regerande mästarna i fara

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2019

Regerande FA-cupmästarna, Chelsea, drabbar i den tredje rundan av årets upplaga med en hemmamatch mot Nottingham Forest – och presenteras då som alldeles för stora favoriter.

Annons:

Det är en herrans massa bollar som Chelsea behöver hålla i luften. Hur hanteras det täta spelschemat vidare?

De kommer precis från ett 0-0-kryss hemma mot Southampton – en match där det var uppenbart att den fysiska statusen tärts på – och bara tre dagar efter denna fajt väntar semifinal mot lokalrivalen Tottenham Hotspur i Ligacupen. Givetvis är blickarna redan där. FA-cupen – allt annat än prioriterad.

Spelschemat må inte vara i närheten av lika tajt för Nottingham Forest, men fokus för deras del är trots allt främst på vad som händer i Championship, var de har känn på playoffplatserna. En vinstfri svit om fem matcher fick också precis sitt avslut när serieledande Leeds United plockades ned med 4-2. Den andra halvan av andra halvlek var utmärkt utförd.

Gästerna saknar Michael Hefele, Sam Byram, Diogo Goncalves, Michael Dawson, Panagiotis Tachtsidis, Hillel Soudani och eventuellt Gil Dias. Chelsea har Willian, Pedro och Oliver Giroud indisponibla.

Offensiv ineffektivitet

Gillar de flesta typerna av skrällspel från Stamford Bridge. Givetvis är Chelsea att räkna som storfavoriter, men som så ofta förr i kanske framförallt FA-cupen har det tagits till sin överdrift. Brukar bjudas på en del storskrällar.

Det täta spelschemat håller på att ta ut sin rätt för Chelsea och här rapporteras de rotera hejvilt i startelvan. Bland de som behåller sin plats – trötta ben?

Offensivt har ”Londons blåa” vissa problem och de har max målat vid dubbla tillfällen i de tio senaste matcherna. Veckans möte med Southampton, också på hemmaplan, slutade mållöst. Ineffektivt i sista tredjedelen.

Nottingham Forest är ingen jättelättviktare och kan eventuellt göra Chelsea sällskap i Premier League kommande år. Ska inte räknas bort och borde kunna sätta käppar i hjulen för en betydligt namnstarkare motståndare.

Spelet? Chelsea under 2,5 mål till 1,80 x insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea under 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, lördag 5/1
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.