Speltips inför Chelsea – Sheffield Wednesday 27/1: Higuaín – räddaren i nöden?

Spelbloggare Publicerat: 26 januari 2019

Veckans sista match i klassiska FA-cupen, runda fyra, spelas mellan Chelsea och Sheffield Wednesday. ”Londons blåa” har fått in ny, offensiv kraft – men behöver det per automatik innebära att allt lossnar? Tveksamt.

Annons:

Bitterheten från förlusten mot lokalrivalen Arsenal, vändes snabbt till positivare känslor efter att Chelsea i veckan skickat ut Tottenham Hotspur och blivit klara för final i Ligacupen. Straffsparkar krävdes för att skilja dem åt, så det satt en bra bit inne.

Chelsea har förbättrats markant under Maurizio Sarri, som trädde in som tränare inför säsongen, men störts av ett ofta uddlöst anfallsspel.

Detta hoppas man ändra på med förvärvet av Gonzalo Higuaín och argentinaren, med ett förflutet i klubbar som Real Madrid, Napoli, Juventus och Milan, väntas debutera redan här. Mer än aktuell för en startplats eftersom statusen runt Oliver Giroud är tveksam.

Vi befinner oss i den fjärde rundan av FA-cupen och här är det förstås Chelsea som får axla det stora favoritskapet mot ett Sheffield Wednesday som i Championship varit lite av en besvikelse.

Men de är knappast oävna, Wednesday. De har radat upp två raka 1-0-vinster – över Wigan Athletic samt Luton Town. Att sätta försvarsspelet på nytt kommer vara en nyckel för en potentiell skräll.

Josh Onomah, Kieran Lee, Fernando Forestieri Matt Penney, Gary Hooper samt Michael Hector står på frånvarolistan för bortalaget. Kan de trots detta pressa Chelsea på Stamford Bridge?

Statistiken talar sitt klara språk – slutsatsen: underspel

Defensivt har Sheffield Wednesday alltså steppat upp rejält de senaste veckorna. Nollan hållen i två raka matcher och inte en enda av de nio senaste matcherna har innehållit fler än tre mål. Den absoluta merparten max två. Här – en tokdefensiv approach. Såklart.

Och fastän Chelsea hämtat in Gonzalo Higuaín, har vi svårt att se de offensiva problemen försvinna direkt. Argentinaren har fått snålt med speltid på sistone och haft det svårt med målskyttet. Kan dröja innan det lossnar – om det ens blir så.

Chelsea har sedan mitten av december månad förra året spelat 11 raka matcher där den nämnda 3,5-målslinan blivit underkliven. Sist den passerades var i Europa League-gruppspelet mot ungerska Vidi.

Addera på detta att det kan finnas en hel del trötta ben i Chelsea sedan veckans tuffa derby mot ”Spurs”. FA-cupen är klart mindre prioriterad.

Under 3,5 mål spelas till 1,70x hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, söndag 27/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.