Speltips inför Chelsea – Southampton 16/12: Två lag med offensiv spets

Simon Pålsson Publicerat: 14 december 2017

Det finns nog oerhört goda förutsättningar för en underhållande match när Southampton gästar Chelsea på lördagseftermiddagen. Det öppnar för ett målspel på matchen.

Trots att Chelsea och Southampton i våra ögon är en kanonmatch är det inte den match som sändande tv-bolag valt att göra till sin huvudmatch den här lördagen. Aningen märkligt kan tyckas.

Hur som helst är det en intressant historia som väntar, mellan ett svårplacerat Chelsea och ett Southampton som inte riktigt får det att lossna. Trots att laget besitter så mycket kvalité och trots att det spelmässigt ser lovande ut i långa perioder vill det sig inte riktigt.

Framåt ser det fortsatt okej ut, men det läcker på tok för mycket bakåt. Å andra sidan finns det ett tydligt element av att vara bättre mot lite bättre lag. För ett lag som Southampton vore det förmodligen mer gynnsamt att hela tiden se till att slå sämre lag och därigenom plocka sin välbehövliga poäng. Känslan är dock att de åker till Stamford Bridge med ambitionen att verkligen störa Chelsea.

Chelsea går inte att lita på

Vad vi lärt oss under säsongsinledningen är att Chelsea inte riktigt går att lita på längre. Visst, laget gör sina mål och tar sina poäng, men den där självklarheten från tidigare guldkantade säsonger lyser med sin frånvaro. Det släpps in för enkla mål och det blandas lite för mycket vad gäller prestationernas höjd.

Hemmalaget har också ett par tunga avbräck i David Luiz, som har problem med knäet. Därtill är det i skrivande stund huruvida Alvaro Morata kan spela eller inte. Enligt rapporter ska han testas sent.

För gästernas del finns det en full och stark trupp att tillgå. Det är en solklar fördel.

Här ser vi hur som helst framför oss en intensiv och ganska öppen historia mellan två lag som gärna gör ett målmässigt avtryck i matchen. Det lär resultera i en del mål.

Båda lagen göra mål spelas till fina 2,05 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

 

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 16/12

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: