Speltips inför Chelsea – Tottenham 1/4: Derbyskräll på gång?

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2018

Såväl helgens sista som hetaste Premier League-batalj – Chelsea mot Tottenham på Stamford Bridge. Spelbloggare tar ett djupdyk i derbyt, analyserar det från punkt till pricka och har hittat ett lockande speltips i form av en högoddsare.

Ett Londonderby. En toppmatch. En måstematch. Är ni redo? Här är det mycket på spel!

Och en måstematch är det för Chelsea. Allt annat än en vinst före förödande och skulle mer eller mindre spräcka drömbubblan om en Champions League-plats, när de inför matchen är femma och har fem pinnhål upp till just fjärdeplacerade Tottenham Hotspur.

Med andra ord skulle en bortavinst och skräll betyda att seriens topp fyra blir alltmer fastcementerat, medan Chelsea också skulle kunna få liv i det hela totalt. Skillnaderna mellan parterna skulle lika väl kunna vara på två som åtta pinnar efter matchen, beroende på en potentiell vinnare.

Premier League har precis varit under isen i två veckor, med uppehållet som varit, och formfaktorn är således mer oviss. Svårt att sia vartåt det barkar och de står just för dagen.

Upp och ner! Men mest åt det senare nämnda hållet. Chelsea har haft problem på sistone, inte minst när nivån skruvats upp. Färskt i minnet har de förluster mot båda Manchesterklubbarna samt ett uttåg ur Champions League-slutspelet, mot Barcelona.

Även Tottenham åkte ur CL-åttondelsfinalen, i ett nervkittlande dubbelmöte mot Juventus. Annars har det bara varit positivt den senaste tiden. Vinsterna har radats upp och förlusterna kommer ytterst sällan.

 

Gillar ”Spurs” chanser här. Mycket starkt! Potentiell skräll här?

Ovisst är det förstås såhär efter ett uppehåll, men det har varit på så lite som två veckor. Då kan det vara värt att värdera upp betydelsen av formfaktorn.

Chelsea måste mer eller mindre vinna här och i och med att krysset är oönskat, är risken att de såras när positionerna – vid en eventuellt oavgjord ställning närmare slutet i matchen – pushas upp. Måste offra en del, allt eller ingenting.

Och formen oroar. Chelsea har inte alls sett ut som sig själva under de senaste månaderna och haft särskilda problem i toppmatcherna. Här är ett derby, mot ett Tottenham man jagar i tabellen.

Tottenham, då? Fyra raka serievinster och inte en enda –förlust sedan mitten av december månad förra året, då mot helt dominanta Manchester City. Toppform och här ska de ses med toppchans att i praktiken säkra en topp fyra-plats.

Det som skulle kunna tala emot ”Spurs” är att Harry Kane står som osäker inför matchen och med stor sannolikhet missar den, men det finns flera andra offensivt formstarka spelare som alternativ – inte minst Heung-Min Son.

Gillar bortaoddsen och spelar den raka tvåan till oddset 3,25 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, rak tvåa
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 17:00, söndag 1/4
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: