Speltips inför Chelsea – West Bromwich 12/2: Stort krismöte i Premier League

Spelbloggare Publicerat: 12 februari 2018

Arbetsveckans första och enda Premier League-match står CL-jagande Chelsea och tabelljumbon West Bromwich för, där vi ser att värdskapet eventuellt skulle kunna svika.

Oddsboost: Få 7,00 för Chelsea att vinna! Läs mer om och hämta erbjudandet här. 

Fastkedjade i botten, som sist i tabellen och sju poäng borta från säker mark, om än med matchen mindre spelad än konkurrenterna runtom. Situationen kunde, milt uttryckt, vara mer angenäm för West Bromwich. Med hård press på deras axlar – kan de fylla på poängkvoten här, i en tuff match mot Chelsea på Stamford Bridge?

Mycket bättre tajming att ställas mot Chelsea kunde de i alla fall knappast få, WBA, även om de fortfarande – med all rätt – räknas som stora underdogs. Mästarna har nämligen två raka storförluster mot, på pappret, betydligt sämre motstånd i AFC Bournemouth och Watford med 0-3 respektive 1-4.

Vad är det som håller på att hända i Chelsea? Laget har tappat allt som överhuvudtaget kan liknas med stil och nu även petats ner utanför Champions League-området, topp fyra. En trea här skulle emellertid betyda att de tar klivet upp på nytt, så räkna med stor revanschlusta hos dem.

Det är två svårt skadeskjutna lag som kommer ta plats på Stamford Bridge. Förutom att Chelsea har Tiemoué Bakayoko avstängd, är Andreas Christiansen skadad och kvartetten bestående av Marcos Alonso, Àlvaro Morata, Ross Barkley samt Pedro i riskzonen att missa matchen.

WBA, då? Skador på Nacer Chadli samt James Morrison och med hela fem spelare i Jonny Evans, Kieran Gibbs, Grzegorz Krychowiak, Hal Robson-Kanu och Jake Livermore som osäkra kort.

Bäddat för – målsnålt

Sättet som Chelsea läckt defensivt i de två senaste matcherna, sådana de varit storfavoriter i, oroar såklart – men lika oroande är den offensiva impotensen. Med andra ord problem över hela banan, i spelet som helhet.

Framåt väntas inte Àlvaro Morata hinna bli redo för spel, åtminstone inte i 90 minuter, och med det förloras en hel del spets, fastän hans kvalitéer i en toppklubb som denna kan diskuteras.

Annars kan vi räkna med ett Chelsea som fokuserar stort på att på ordning på grejerna defensivt. Antonio Conte kan väl inte acceptera ännu ett totalt sammanfall? Främsta prioritet – och det kan betyda att riskmomenten blir färre.

West Bromwich var inblandade i en oerhört fartfylld historia mot Southampton senast, 2-3-förlust, men är normalt hyfsat solida i försvarsspelet – jumboplatsen till trots. Laget är bland de som släppt in minst mål av de på den övre tabellhalvan.

Ett bortalag som parkerar bussen och ett Chelsea med mycket tveksam form – bäddar för en målsnål match?

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre stycken – tas till 1,89x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 21:00, måndag 12/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: