Speltips inför Colombia – Paraguay 23/6: Stabilt försvar

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Colombia är redan klar gruppetta efter segrar mot både Argentina och Qatar. Således borde detta vara ett gynnsamt läge för Paraguay som behöver vinna för att ta sig vidare – men de lär inte få någon seger till skänks.

Annons:

Carlos Queiroz Colombia ser onekligen starka ut och har alltså, efter två matcher, redan säkrat gruppsegern. I premiären tog man en imponerande 2-0-seger mot Argentina och senast gjorde man tillräckligt för att vinna mot Qatar.

Därmed har man vunnit sju av sina åtta senaste matcher och att det går bra är inte förvånande då man ser till kvaliteten i truppen.

Nu kan man så unna sig att vila och rotera spelare i den sista gruppspelsmatchen mot ett Paraguay som kryssat båda sina matcher.

Paraguay har, som fotbollsnation, halkat efter något på senare år. I en mycket jämn Sydamerikansk VM-kvalgrupp slutade man sjua och därefter har det gått allt tyngre.

I genrepet till Copa America lyckades man dock besegra Guatemala med 2-0, men dessförinnan hade man inte vunnit på sju raka matcher (fem förluster och två kryss).

Bland annat hade man fått stryk av nationer som USA, Japan och Peru. Visserligen var detta träningsmatcher men det säger ändå en del om Paraguays status just nu. Totalt har man nu bara vunnit en av sina tio senaste matcher.

Colombias försvar fortsatt stabilt

I gruppen står det nu mellan Paraguay, Argentina och Qatar i kampen om andraplatsen. På förhand är det fördel Paraguay, som har två poäng medan de andra två lagen bara har en poäng var.

Framförallt har man fördelen av att ha saken i egna händer mot en motståndare som inte har någonting att spela för. Den stora frågan är nu i vilken utsträckning som Colombia kommer att bemöda sig i den här matchen.

Argentinaren Manuel Eduardo Berizzos Paraguay försvarade sig väl i 1-1-matchen mot Argentina senast, men mot Qatar såg det klart sämre ut då man tappade en 2-0-ledning till 2-2.

Paraguay gör, generellt, få mål och har alltså endast vunnit en av sina tio senaste matcher.

Nu ställs man mot ett Colombia fyllt av självförtroende. Carlos Queiroz landslag har hållit nollan i fem av sina sex senaste matcher och endast förlorat en av sina tio senaste matcher.

Även om Queiroz kommer att rotera en del i laget så finns det en grundtrygghet i det organisatoriska som talar för att man ändå kommer göra det väldigt svårt för ett Paraguay som är piskade att vinna.

Sammantaget finns således mycket som talar för att detta kan bli en målsnål tillställning. Därför blir vårt spel att det kommer bli under 2,5 mål totalt till oddset 1.70 hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, söndag 23/6
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.