Speltips inför Colorado Rapids – Vancouver Whitecaps 2/6: Stor desperation

Spelbloggare Publicerat: 1 juni 2018

Mål, mål, mål! Skriker det inte målfest här? Colorado Rapids, med sex raka förluster, tar emot Vancouver Whitecaps, som även de har problem med formen, och nu hoppas de kunna bryta respektive trend.

Den fina starten – poff-väck! Efter sex raka förluster för Colorado Rapids, är de nu sist i Western Conference och avståndet till playoffserien är redan betydande stort, på tio pinnhål.

Vad som hänt är svårt att sia och man kan vrida och vända på det exakt hur som helst. Främsta bekymret, det mest uppenbara, är försvarsspelet och hur målen släpps in på löpande band. Där måste blödningen få ett stopp.

Lite intressant sidokuriosa är att två svenskar spelar i Rapids: Alex Sjöberg och Johan Blomberg. Varken de eller laget har fått till det överhuvudtaget hittills under säsongen.

Vancouver Whitecaps har också problem med formen, klara sådana – om än inte i närheten av lika stora som just Colorado Rapids. Fyra raka kryssmatcher är uppradade och det innebär att man precis halkat ner på död mark. Slutspelsdrömmen är fortfarande, på alla sätt och vis, levande.

Frånvarande för Rapids är Kortne Ford samt Marlon Hairston. Annars är hela truppen intakt. Gästerna har Stefan Marinovic skadad, Kendall Waston på landslagsuppdrag samt Jordon Mutch som ett tveksamt kort.

Goda målmöjligheter

Annat än att vi får se mål här vore väl osannolikt? Minst tre stycken ska vi ha alla möjligheter till och till rådande odds är en liten mindre peng absolut värd att investera.

Först och främst är det två lag som verkligen är i behov av en trea, inte minst Colorado Rapids. Såhär på hemmaplan måste de helt enkelt trycka ner gaspedalen i jakten på en färsk trea, som då skulle bryta deras förlustsvit om sex matcher.

Då är förstås Rapids försvarsspel ännu mer av ett orosmoln. Av de sex förlustmatcherna har fem innehållit minst tre mål och sist föll de med siffrorna 2-3 mot Portland Timbers och dessförinnan med förkrossande 0-4 mot New York City. Läcker rejält.

Vancouver har i sin tur varit inblandade i fantastiskt öppna, underhållande och jämna matcher på sistone – fyra kryss efter varandra. 3-3 blev det i hemmamötet mot New England förra veckan och det följde upp tre raka 2-2-matcher.

Kommer matchen bara upp i rätt intensitet ska det mycket till för att målen inte trillar in åt både det ena och andra hållet.

Över 2,5 mål i matchen synas således till fullt acceptabla 1,69x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 03:00, natten mot lördag 2/6
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.