Speltips inför Crystal Palace – Chelsea 30/12: Tätt Londonderby?

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2018

Det är derbyhysteri i London! Pånyttfödda Crystal Palace står för värdskapet mot Chelsea på Selhurst Park och vi kan inte låta bli att höja ett varningens skrällfinger.

Annons:

13:00 på Viasat Premium eller Viaplay. Det handlar inte om det mest upphajpade av derbyn, men oavsett vad är det alltid matcher av speciell karaktär och nu dessutom med ett Crystal Palace som ser allt bättre ut.

Crystal Palace har lyft upp från den absoluta botten i Premier League och detta efter de lika imponerande som överraskande treorna över Leicester City samt Manchester City, för att nu senast ”bara” spela oavgjort, mållöst, hemma mot Cardiff City. Lite bittert att man inte fick hål på motståndarna. Möjligheterna fanns utan tvekan där.

Så, lite ovisst kan det vara runt Palace och deras form – men det pekar åtminstone uppåt. Över de större perioderna har de haft fatala problem under spelåret. Blir på sin höjd en mellanmjölkssäsong.

Under Maurizio Sarri har Chelsea tagit kliv i rätt riktning och det understryker den fjärdeplats som parkeras på väl, även om den är hotad och att de stått för ett par halvdana prestationer under vintern. Senast mot Watford var de illa ute – kom till slut undan med en 2-1-vinst – och det följde upp en uddamålstorsk hemma mot Leicester City.

Räkna inte bort Palace!

Att räkna bort Crystal Palace och deras chanser i matchen skulle kunna vara en stor miss, nu när formen är hittad och de har fördelen av att spela på hemmaplan. Borde finnas mer kapacitet att hämta ur dem.

Palace har vid upprepande tillfällen stått upp väl i matcher mot tuffare motstånd; kryssat mot Arsenal och Manchester United samt vunnit över Manchester City och Leicester. De två senare är också färskt i minnet. Allt som allt är nu tre förlustfria matcher uppradade.

Vi är inte helt övertygade av Chelsea och vad de visat upp på sistone. Flera knappa treor i, på pappret, enklare matcher och dessutom ett par tapp. Här har de framförallt Victor Moses och Àlvaro Morata osäkra samt Pedro och Andreas Christensen out.

Ett tätt derby?

Crystal Palace spelas med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till oddset 1,72 hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Crystal Palace +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 13:00, söndag 30/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.