Speltips inför CSKA Moskva – Arsenal 12/4: Över dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 11 april 2018

Europa League blir till Champions League. Från kvartsfinalreturen mellan CSKA Moskva och Arsenal ska det inte vara mycket till snack om saken i. ”Gunners” sätter den klassiska spiken i kistan?

Den första halvleken på Emirates Stadium var, ja… underhållande. Välspelad, däremot? Icke! Med det försvarsspel som Arsenal, men framförallt CSKA Moskva, visade upp kan inte annat påstås. Tavlan pryddes av siffrorna 4-1 redan efter 35 minuters spel och så slutade det också.

Nu ska det fruktansvärt mycket till för ryssarna att komma tillbaka. Efter de skrällar som bjudits på i Champions League under veckan kanske man inte kan påstå att det är kört – men en skräll utöver det vanliga vore det.

Det handlar trots allt om ett stjärnspäckat Arsenal, med tre måls försprång, mot ett, på pappret, klart sämre CSKA Moskva. Tror man att ryssarna kan vända på det här, finns det att spela till oddset 17,00.

Arsenal har vunnit sex matcher på raken, förvisso varav fem på hemmaplan, men man kan inte snacka bort att det är med absolut toppform som de tar klivet in i säsongens sluttamp. Helgens match mot Southampton, på Emirates Stadium, vann de med 3-2.

Medan Arsenals huvudprioritet är just Europa League, som en titelchans och möjlig väg ut i nästa års Champions League, har CSKA Moskva i första hand en tredje- och kvalplats ut i Europas finrum att försvara i ryska Premier League. Motivationsfaktorn, spelar den in?

På truppfronten är det värt att understryka att Pierre-Emerick Aubameyang inte är disponibel för Arsenal i Europa League och utöver det är Henrikh Mkhitaryan på skadelistan. CSKA saknar Viktor Vasin samt Mario Fernandes.

Vinner och sätter spiken i kistan

Inte mycket till snack om saken, alltså. Att Arsenal kommer avancera vidare står mer eller mindre redan som skrivet i sten, men de ska också ha toppchans på att vinna den här matchen specifikt.

Arsenal har visat att Europa League är det som är av betydelse nu, men trots att Premier League-matcherna tas lite lättare på fortsätter treorna att radas upp. Nu: sex raka vinster! Ser vi till EL-åttondelsfinalen mot AC Milan stod de för två helgjutna insatser; vann med 2-0 borta och 3-1 hemma.

Med ett CSKA Moskva som inte har råd att backa hemåt och behöver flytta upp positionerna, är risken betydande att de såras djupt vid bolltapp och dylikt. Matchbilden att vänta borde med andra ord passa ”Gunners” som handen i handsken.

Att värdera in i det hela är också CSKA:s totalt misslyckade genomkörare inför matchen: en käftsmäll och 1-2-förlust hemma i derbyt mot Dinamo Moskva. Alltid svårt att ladda om efter ett sådant debacle.

Kommer spiken i kistan? Det är känslan och den raka tvåan synas därför till 2,08 x insatsen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak tvåa
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet (1 000 kronor i välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 12/4
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: