Speltips inför Dalkurd – Elfsborg 24/5: Löjlig oddssättning

Spelbloggare Publicerat: 24 maj 2018

Ett hemskt ångestmöte ska utspelas på Gavlevallen, mellan den allsvenska jumbon Dalkurd och den oväntade tredjejumbon Elfsborg. Spelbloggare har analyserat matchen in i minsta detalj och hittat ett vasst speltips inför densamma.

Dalkurd – upp som en sol, ner som en pannkaka?
Elfsborg – lika stor misär, om inte värre i deras mått mätt.

Om det fortsätter på samma spår för Dalkurd, då blir den allsvenska sejouren så kort den bara kunnat bli. Som uppsnackade, som den kanske bästa av nykomlingar, har de spelat in blott fyra pinnar på de nio inledande matcherna och krisrubrikerna är redan skrivna.

Inför matchen kommer Dalkurd till spel med fyra förluster uppradade. De hade lite känn på åtminstone en pinne i förra veckans batalj, borta mot IFK Norrköping, men föll ihop under matchens slutspurt där 2-2 blev till en 2-4-torsk.

Större av ett utropstecken är däremot Elfsborg totala fiasko – och det är helt klart befogat med tanke på vilket spelarmaterial de har, den så namnstarka offensiven. Facit? En plats som tredjejumbo och sex poäng på nio matcher. Fruktansvärt illa!

Den absoluta botten var 0-5-förlusten mot Häcken häromveckan, med två helt makalösa självmål, men ett stort fall framåt var det i alla fall när man fick besök av IFK Göteborg senast. Där blev det en pinne via 1-1 efter att Per Frick nickat in kvitteringsbaljan i den absolut sista sekunden.

Femtio-femtio

Mer finns att hämta i Elfsborg, även om det ser mörkt ut just nu – det är vi helt säkra på. Ja, det är bara att titta på spelarmaterialet…

Och i vissa matcher på sistone har boråsarna inte varit helt fy skam. Pinnen mot Blåvitt senast stärker dem förstås; får energi från den sena kvitteringsbaljan. Där finns lite att arbeta vidare ifrån.

Ett bättre passande motstånd kunde de knappast få heller, Elfsborg – Dalkurd. Nykomlingen får inte alls till det – och undertecknad har vid ett par tillfällen varnat för att de tenderar att vara överskattade.

Femtio-femtio hade jag köpt matchen som – nu ställer oddssättarna ut Dalkurd som klara favoriter. Det är inte annat än missvisande.

Observera också att hemmalagets försvarspjäs, Simon Strand, som varit opetbar som ordinarie, är avstängd. Rejält avbräck.

Elfsborg +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om det slutar oavgjort – är en superposition till 1,85 gånger degen. Spelet hämtas hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Elfsborg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 24/5
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.