Speltips inför DC United – New York RB 26/7: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 25 juli 2018

Skillnaderna finns där, spelare för spelare. Vi känner dock att mycket är missförstått för DC United och att de nu ändå ska kunna lyfta. Slår till med en trea mot ett starkt New York Red Bulls direkt?

Annons:

MLS är en i stort speciell serie, på en herrans massa sätt och vis. Ett faktum som understryker det är DC Uniteds hemma-/bortastatistik under året. Av 16 matcher har de, hör och häpna, bara spelat tre hemmamatcher! Och således 13 bortaditon.

Detta är en av delförklaringarna till varför klubben kan hittas på sistaplatsen i Eastern Conference, förutom att de har allt mellan fyra och sex matcher färre spelade än konkurrenterna ovanför. Sedan ska det inte sopas under mattan med att de inte presterat bra fotboll heller. Mer att hämta. Mycket mer.

New York RB är av större toppkaliber. I dem finns en uppenbar titelkandidat. Ett vasst spelarmaterial, där en som Bradley Wright-Philips sticker ut. Han har spelat, om än lite, Premier League-fotboll och under de senaste åren varit en målspruta för sin nuvarande klubb. Det här året: 19 matcher, varav 16 från start, samt 13 baljor.

Gästerna är placerade på tredjeplatsen och skulle vid händelse av en vinst kliva upp på andraplatsen, peta ner lokalrivalen New York City från densamma, samt minska avståndet till Atlanta United på toppen och då, med två matcher färre spelade, ha blott en trea upp till dem. Sitter nästan lite i förarsätet redan nu, New York RB…

DC United har Taylor Kemp och Nick DeLeon skadade. Chris Odoi-Atsem samt Ulises Segura står som tveksamma. Bortalaget kommer till spel utan Florian Valot, Kyle Duncan och Vincent Bezecourt.

Klart fler bortamatcher – statistiken missvisande

Vi har respekt samt förståelse för att det här är en botten mot toppen-match. New York RB är av annan kaliber, så är det. Men vi kan heller inte släppa att DC United undermineras på sätt och vis.

Och detta för den enorma överrepresentationen av bortamatcher. Ser vi enbart till hemmamatcherna, har två vunnits och en slutat oavgjord. Noll förluster. Det är värt att anmärka. Senast häromveckan värjdes Whitecouver Caps undan med 3-1 inför hemmapubliken.

Sedan har DC United stärkts upp av att fått in Wayne Rooney. Tid kan det ta innan allt sitter på sin plats, men på sina 98:a minuter har det åtminstone hunnit bli en assist från hans sida. Där finns en spelare som kommer lämna avtryck.

Tveklöst är att New York RB normalt är bättre, men hemma-/bortafaktorn är av nästan särskilt stor betydelse i MLS och på resande fot har de ”bara” 4-1-4 i resultatraden, vilket det facto är näst bäst i hela Eastern Conference.

2,85 x insatsen för den raka ettan känns som ett bra val av spel. Unibet med oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% bonus upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: DC United vinner, rak etta
Odds: 2,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 02:00, torsdag 26/7
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.