Speltips inför Deportivo – Espanyol 23/2: Ångestladdat möte

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2018

Det dryper av ångest inför fredagens Primera División-match mellan Deportivo La Coruna samt Espanyol och inför den levererar Spelbloggare er ett speltips hämtat från målmarknaden.

Deportivo – nästjumbo och nio matcher uppradade utan seger.
Espanyol – placerade på sextondeplats och med sex raka utan seger.

Ja, ni känner väl hur det dryper av ångest inför matchen? Nu är risken att Espanyol lyckas dras in i den absoluta bottenstriden, kampen om kontraktet, minimal när de har nio pinnar ner till den nedersta trion, men rent självförtroendemässigt skulle det sitta som en smäck att bryta den här mardrömssviten de står med.

Rent sportsligt är pressen större på Deportivo La Coruna, som alltså är nästjumbo i serien med blott 17 inspelade pinnar på 24 matcher. De har en trea upp till säker mark och det har de förstås chansen att hämta in – men vad talar egentligen för det? Vi upprepar: nio matcher utan vinst! Alla har dessutom varit i seriespel.

Att situationen är som den är på truppfronten underlättar knappast för nästjumbon heller. Federico Valverde samt Raúl Albentosa, skadade, missar matchen liksom avstängde Zakaria Bakkali. Sidnei och Adrián López riskerar detsamma.

Enda potentiella avbräcket för Espanyol – på Marc Roca. Desto mer tacksamt för tränaren Quique Sánchez Flores.

Överspelet värt att testa

Deportivo har inte målat på tre raka matcher, men är normalt desto mer kapabla framåt och kan stoltsera – nåja… – med flest mål av alla konkurrenter i den absoluta botten av tabellen, däribland Espanyol. Bakåt har däremot flest släppts in, 53 mål på 24 matcher.

Nu måste Deportivo sätta i växeln och annat än att jaga trean i potten finns inte på världskartan. Hemmamatcher av den här karaktären måste helt enkelt landa i vinster framöver – annars blir kontraktet i Primera División ett minne blott.

De senaste matcherna har Espanyol fått ett uppsving, men avsaknaden av segrar riskerar svetsa fast sig. Utan större risk att dras in i bottenstriden kan de trycka på lite mer framåt – mot ett lag de vet kan komma att bli smått desperata.

Sex raka matcher för Espanyol har innehållit minst två mål. Händer en del framåt, trots allt.

Undertecknad tror på en match där det kan bli svängdörrar – åt båda håll. Därför, målrikt?

Över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt två mål – är värt att testa till 1,95 gånger det investerade kapitalet. Bethard är det som presenterar oddset.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 23/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: