Speltips inför Derby County – Cardiff City 24/4: Fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 22 april 2018

Har vi fel favorit från iPro Stadium? Det är vartåt vi på Spelbloggare lutar, när det vankas match mellan Derby County och Cardiff City, som båda är i uppflyttningsstridens hetta.

Det är inte bara Champions League på den europeiska fotbollsmenyn under tisdagskvällen och här blickar vi närmare på en av de två Championshipmatcher som spelas. Avsparkstiden är 20:45, parallellt med Liverpool – Roma.

Championship är i dess absoluta sluttamp och ännu är det långtifrån avgjort vilka lag som kommer bli en del av de som flyttas upp till finrummet, även känt som Premier League. Cardiff spelar för att behålla deras direktplats och Derby för att bli en del av playoffområdet.

Bara för ett par veckor sedan var utsikterna klart ljusare för Derby, kontra nu. Detta efter att de, som en blixt från klar himmel, förlorat tre matcher på raken och därmed fallit under seriens topp sex-skikt. Dock har de matchen mindre spelad än konkurrenterna runtom och minst en pinne här hade betytt att de temporärt petar ner Millwall från den åtråvärda sjätteplatsen.

Cardiff är bättre trimmat inför matchen – har vunnit två matcher på raken – och återfinns fortsatt på seriens andraplats, som betyder en direktplats uppåt. Här har de världens möjlighet att ta ett storkliv mot att säkra avancemanget, när de är pinnen före Fulham och det här är en så kallad hängmatch. Vid bästa möjliga scenario, alltså en trea, skulle de vara fyra pinnhål ovanför desamma – med två matcher kvar att spela…

På skadefronten finns det glädjande nog försvinnande lite att rapportera om. Sam Winnall och George Thorne saknas för Derby och enbart Jazz Richards för Cardiff.

Cardiff ska räknas som favoriter

Att besöka iPro Stadium och ställas mot Derby County, det är en av de tuffare uppgifterna i Championship. Det låter vi fastslås.

Men ändå – bör inte Cardiff City räknas som favoriter här? Det menar vi, medan oddssättarna istället värderar Derby som knappa sådana. Med det öppnas en lucka för spelvärde.

Inför matchen har Derby tre raka förluster och nu när det verkligen gäller som mest, ser de inte ut att räcka till. Formen är bortblåst och stressen i laget är påtaglig – såklart, med den här förlustsviten och när man nu är placerade under playoffområdet.

Cardiff sviker ytterst sällan; radar upp fina prestationer och resultat – hemma som borta. Anmärkningsvärt är att Cardiffs bortafacit är exakt detsamma som Derbys hemmadito – och nu har vi alltså klara skillnader på formfronten.

Speltipset blir Cardiff +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 2,01 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Cardiff City +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 24/4
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: