Speltips inför Derby County – Leeds United 11/5: Ta er i kragen, Ponne

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Leeds United med Pontus Jansson i spetsen spelar mot Derby County i playoff-semifinal i Championship den 11 maj. Läge för speltips? Minst sagt.

Annons:

För många svenska fotbollsälskare har mittbacken Pontus Jansson varit en behållning att följa på senare år, såväl i intervjuer som på planen. Den hetlevrade mittbacken har det minsta som går att uppskatta med en spelare och känslan är att han verkligen hittat hem i Leeds United, en klubb där känslorna ofta styr.

Men samtidigt har Pontus Jansson visat sig vara en mittback som håller tillräcklig nivå för att prova på spel i Premier League. Leeds United såg under nästan hela säsongen ut att vara på väg att knipa en direktplats, men klappade igenom på slutet och tappade sitt övertag. Det var smärtsamt att behöva se på, men chansen och drömmen lever fortfarande.

Nu väntar semifinal mot Derby County – nu mest förknippade med legendaren Frank Lampard som alltså leder klubben – i två möten. Vinnaren här går sedan till finalen i playoff i slutet av månaden, även känd som världens mest värdefulla match. Finalen spelas i ett möte, på Wembley, och gäller alltså avancemanget till Premier League.

Tunga skador i hemmalaget

Faktum är att båda lagen kliver in i det första mötet med ett par oroande tapp som gör det lite svårt att veta hur startelvorna formeras och vad vi kan vänta oss av lagen. Ashley Cole, Curtis Davies, Craig Forsyth, Craig Bryson och Ikechia Anya spelar inte för hemmalaget. Samtidigt hade Frank Lampard inte chansen att vila några spelare i den avslutande omgången då Derby County inte hade säkrat sin plats i playoff.

Däremot kunde Marcelo Bielso vila sina bästa spelare när Leeds United redan var klara för tredjeplatsen i Championship. Däremot lyckades Patrick Bamford ändå bli avstängd och spelar därför inte här. Ezgjan Alioski och Barry Douglas är å sin sida skadade, men den startelva som Marcelo Bielsa kan formera håller bra klass. Pablo Hernandez lär få en viktig roll. Igen.

Därför tror vi att Leeds United ändå vågar gå för att ta kommandot här och det öppnar nog upp matchen en aning. På hemmaplan är där Derby County ska kunna ha en chans. Därför känner vi att målspelet ligger närmare till hands än vad man kanske tycker vid den första anblicken.

Båda lagen göra mål spelas till 1,92 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:15, lördag 11/5
TV:    viasatpremium logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.