Speltips inför Djurgården – Degerfors 19/2: Sämsta möjliga uppladdning – skrällbud?

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2018

Den klassiska vinterinfluensan stör Djurgården inför Svenska Cupen-premiären mot Degerfors IF, som man ska försöka ta revansch på från fjolåret. Lyckas eller ej? Vi är smått tveksamma.

Cupmatcherna har avlöpt varandra i rask takt under helgen, när det svenska spelåret är i dess upptaktsfas. Nu är det tid för allsvenska Djurgården och Degerfors, som huserar i Superettan, att kliva in i hetluften.

Grupp C:s första match spelades mellan Jönköping Södra och Frej under söndagen – en match de senare skrällde i och vann. 1-2 på tavlan. Båda spelar i Superettan och Djurgården är därmed den enda allsvenska representanten i gruppen, varpå de får axla ett stort favoritskap.

Men cupfiaskon har det blivit på tal om för stockholmarna de senaste åren. Förra året åkte de, även då som storfavoriter, ut i gruppspelet efter en vinst, ett kryss och en förlust. Den sistnämnda kom faktiskt mot just Degerfors, som ändå inte förmådde att ta sig till slutspelet. Revanschlusta att räkna med?

Något som är tydligt är dock att Djurgården står längre fram i deras förberedelser inför säsongen nu, kontra vid samma tidpunkt förra året då det kom in en handfull spelare tätt inpå den allsvenska starten.

Degerfors är en klassisk klubb i svensk fotboll. Numera står de emellertid inte lika starkt och är tippade att landa någonstans i mittenskiktet av Superettan. Tyngd finns, en del talang likaså – men kanske inte så mycket spets. Där de faller.

Influensa i spelartruppen

Årets första tävlingsmatch för lagen. Om det ska bli på tal om storskrällar, då är det nu. Exakt som när Degerfors vann på Tele2 Arena under fjolåret. Vi har fått se flera allsvenska lag som haft stora bekymmer i deras premiärmatcher helgen som varit. Så kan fallet bli på nytt.

Degerfors känns stabila och lite svårspelade. Knappast ett lag som ska snurras upp för att köpa korv på läktaren. De har potential att streta emot, åtminstone någorlunda. Det tvekar vi inte en sekund på.

Och för Djurgårdens del har influensan spökat i spelartruppen tätt in på matchen. Flera spelare väntas få stå åt sidan och en del av de som även kommer spela kan vara lite halvdana. Knappast på toppen formmässigt.

Med flera avbräck minskar också kvalitetsskillnaden avsevärt. Förstås. Tätt och jämnt?

Betser erbjuder oss 2,35 gånger pengarna för att det blir under 2,5 mål i matchen. Det är värt att investera i.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 19/2
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: