Speltips inför Djurgården – Frej 17/2: Repris på förra året

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2019

Det är årlig tävlings- och cuppremiär för Djurgården och Frej på Tele2 Arena – och med hänsyn till ”Blårändernas” stora offensiva frågetecken, sitter ett visst målspel perfekt på sin plats.

Annons:

Våren nalkas och Svenska Cupen är väl det främsta tecknen på det? Tävlingsfotbollen i Sverige har redan tagit fart!

Grupp G handlar i det främsta om Djurgården, cupmästarna och favoriter att ta slutspelsplatsen, och Elfsborg. Frej och Hässleholms IF slår ur tydligt underläge, men i Svenska Cupen ska de stora skrällarna aldrig viftas undan som omöjligheter.

Hos Djurgården är det förändringarnas tid. Det har hänt mycket i truppen och på tränarposten har duon Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf tagit över pekpinnen från Özcan Melkemichel. Tar tid innan det sätter sig, möjligen?

Förhoppningen är att stockholmarna ska ta kliv framåt från ett mindre lyckat fjolår, bortsett från cupskalpen, och flera intressanta namn har hämtats in; Mohamed Buya Turay, Astrit Ajdarevic och Aslak Witry är tre av de främsta.

Hos Frej är oroväckande mycket nytt och truppen ser allt annat än klar ut, men under vintermånaderna är det knappast ovanligt bland Superettanklubbarna – och de hoppas ändå kunna bjuda DIF på en rejäl fajt.

Givet underspel

Under veckan blev det klart att Astrit Ajdarevic kommer kunna spela matchen och det stärker inte minst offensiven, men formen är ett stort frågetecken – något han själv understrukit.

Förutom det är såväl Mohamed Buya Turay och Edward Chilufya i den stora riskzonen att missa matchen. Då blir det oroväckande tunt framåt, inte minst då Djurgården redan i deras försäsongsmatcher haft stora bekymmer att komma rätt fram i den sista tredjedelen.

Defensivt ser ”Blåränderna” däremot urstarka ut. Markus Danielsson och Jakob Une Larsson utgör ett mittbackspar av allsvensk toppklass, varpå avbräcket på Erik Berg inte ska vara av alltför stor betydelse.

Vi lutar, som ni säkert redan förstått, att Frej ska kunna hålla det här tajt – likt i förra årets cupmöte lagen emellan, där DIF vann med knappa 1-0.

Det finns flera skrällpositioner att ta såhär i inledningen av Svenska Cupen och här rekommenderar vi starkt att satsa stålarna på något typ av målunderspel.

Vårt val? Under 2,5 mål till 2,55 x insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 15:00, söndag 17/2
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.