Speltips inför Djurgården – Hammarby 10/3: Höga insatser i cupderbyt

Spelbloggare Publicerat: 7 mars 2019

Svenska Cupen-kvartsfinal, ett rykande hett Stockholmsderby och en publikfest mellan Djurgården och Hammarby. På spelfronten undrar vi om spelbolagen inte presenterar fel sida som favorit?

Annons:

Slaget om Stockholm och Globenområdet! Ett fruktansvärt betydelsefullt derby står för dörren, ett som tonen varit rejält upphöjd från respektive supporterhåll inför. Vinnaren får spela semifinal i Svenska Cupen, kommer ett stort kliv närmare titeln och således även Europaspel i sommar.

Blåränderna är cupmästare och hoppas kunna upprepa skalpen det här året. Gruppspelsmatcherna – mot Frej, Hässleholm och Elfsborg – vanns allihopa och mot de sistnämnda släppte det offensiva, som innan hade varit ett bekymmer; ineffektiviteten i den sista tredjedelen.

På skadefronten finns det flera orosmoln för DIF. Nu verkar det dock som att Aslak Witry, Jacob Une Larsson, Nicklas Bärkroth och eventuellt Astrit Ajdarevic kommer kunna medverka.

Friktionsfritt har det heller inte snurrat på för Hammarby. Efter 3-0-vinsten över Varberg – ett resultat som inte motsvarade matchbilden – fick de bara 1-1 när Eskilsminne, huserandes i Division 1, och pressen var stor inför det avslutande mötet mot Dalkurd, där 0-1 också släpptes in i upptakten av matchen. Till slut – 3-1. Mads Fenger stod för dubbla fullträffar, varav den ena var en enorm smällkaramell.

Fel favorit

Har spelbolagen och dess oddssättare plitat ut fel favorit här, månne?

Marknaden har sedan oddsen presenterades lämnat över favoritskapet i Hammarbys händer – och det köper vi inte alls. Vi menar snarare att Djurgården ska vara knappa favoriter, eventuellt att det ska värderas som femtio-femtio.

På pappret är dessa rivaler oerhört svåra att skilja åt. De har sina fördelar på olika positioner, men känns över det hela jämnstarka – och Tele2 Arena, där matchen spelas, är som säkert bekant en arena de delar.

Under cupmatcherna har båda parter haft lite småproblem. Spelmässigt står Djurgården starkt, men ineffektiviteten är ett orosmoln. Nu får man dock anfallsstjärnan Buya Turay tillgänglig för spel och det stärker dem rejält. Hammarby har svajat i prestationerna, men bortsett från matchen mot Eskilsminne ändå spelat in starka resultat.

Vårt spel inför matchen blir att Djurgården vinner matchen med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till oddset 2,15 hos Fastbet.

Annons:

  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården draw no bet
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 15:00, lördag 10/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.