Speltips inför Djurgården – Hammarby 24/9: Säsongens sista 08-derby

Spelbloggare Publicerat: 23 september 2017

Derbyspöket – ska det skrämmas bort för Djurgården? Söndagens match dem och Hammarby emellan har alldeles oavsett all potential att bli till 90 underhållande minuter på Tele2 Arena.

Om det här derbyspöket ska skrämmas bort, då kunde det inte bli mer passande för Djurgården. Guldet är man närmast borträknade från, men seriens andraplats innehas alltjämt och flera konkurrenter flåsar i nacken. Mot Europa!

Det här derbyfacit är helt makalöst uselt och om vi enbart tittar på matcherna mot Hammarby har nio av de tio senaste förlorats, även om de senaste årens statistik är mer relevant med tanke på Bajens sejour i Superettan. Enda pinnen kom 2015, 2-2 slutade det då.

Sommarens möte vände Hammarby 0-1 till 3-1 i under den andra halvleken, efter att rentav ha blivit utspelade i den första halvleken. Det är uppenbart att DIF-spelarnas hjärnspöken existerar.

Medan Djurgården, som är av seriens formstarkaste lag, hittas på silverplatsen är Hammarby sjua i tabellen. Spelare för spelare är det uppenbart att ”Blåränderna” har det bättre materialet samt är i bättre form, men det brukar ju inte vara av speciellt stor betydelse i den här typen av matcher. Annat än serielunken…

Derby, per automatik – överspel?

Ett skrällspel på Hammarby kan absolut sitta på sin plats, med tanke på historien och att vi får 5,00 x insatsen för den raka tvåan.

Men vi håller oss till ett målspel, som varit lyckade i derbyna på Tele2 Arena i allmänhet och de mellan dessa två i synnerhet. Plastmattan innebär att det blir mer av det tekniska och mindre duellspel, som det annars blir mycket av i derbyna till följd av alla känslor och inramningen.

Sedan Hammarby kom upp i Allsvenskan på nytt har det spelats sex derbyn dessa två emellan – och alla har innehållit minst tre baljor, fem av dem minst fyra.

Offensivt snurrar det på alldeles utmärkt för Djurgården, men defensivt är de inte osårbara. 2-2 blev det mot Elfsborg senast, som följde upp 4-1 mot Örebro och 3-1 mot Blåvitt.

Hammarbys anfallsspel var möjligen lite hafsigt när de fick besök av Blåvitt senast – och då blev det ändå en 2-1-vinst. Dessförinnan fyra insläppta när man förnedrades av Malmö FF.

Även truppsituationerna kan tala för ett överspel. Andreas Isaksson – Allsvenskans bästa keeper? – riskerar att missa matchen och den potentiella ersättaren Tommy Vaiho kan vara en riskfaktor. Hammarby har frågetecken för mittfältsmotorn Junior, som tar stort defensivt ansvar, och mittbacken Mads Fenger missar med all säkerhet.

Ett minus är att DIF:s frejdige Kerim Mrabti är out, men offensivt finns det flera nycklar och en stor bredd.

Över 3,5 mål är värt att syna till trippla insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 24/9
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: