Speltips inför Djurgården – IFK Göteborg 31/10: Kallt klassikermöte

Spelbloggare Publicerat: 31 oktober 2018

Ett klassikermöte, men ett ytterst kallt sådant. Denna kyla tror vi kommer avspegla matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg på Tele2 Arena i dess helhet, varpå fokus riktas mot målmarknaden.

Annons:

På vissa håll i Stockholm är fotbollen skållhet, som för AIK och Hammarby. Gällande Djurgården ser det dock helt annorlunda ut. De har enbart haft enstaka positioner att spela om sedan en bra tid tillbaka och verkar närmast ha checkat ut – även om de, såklart, vill mena att fallet inte är som sådant.

För närvarande parkeras en åttondeplats på, precis i mitten av tabellen, och det får betraktas vara en stor besvikelse med förra årets tredjeplats, årets cuptitel och att man in i sommaren var med uppe i toppen i åtanke. Allt har mynnat ut i mer eller mindre – ingenting.

Den senaste vinsten får vi blicka tillbaka till slutet av september månad för att hitta, borta mot tabelljumbon Trelleborg, och sedan dess är fem matcher avverkade; fyra kryss och en förlust.

Ännu värre har det, som om det undgått någon, varit i IFK Göteborg. Klubben är i totalt kaos, fritt fall, och har till och med haft kontraktet i fara. I praktiken kunde detta emellertid säkras näst senast, när bottenkonkurrenten Brommapojkarna städades av på Grimsta IP. Detta följdes upp av en 1-2-torsk mot GIF Sundsvall, på hemmaplan. Blott en av de nio senaste nu vunna.

I teorin skulle Blåvitt fortfarande kunna trilla ur Allsvenskan, men när det är nio pinnhål kvar att spela om och kvalplatsplacerade Dalkurd liksom nämnda BP under dem är åtta bakom finns det inte mycket att snacka om. Trots allt – kontraktet säkrat.

Dubbla insatsen

Det här känns inte särskilt hett, va? Två lag som just nu helt och hållet saknar självförtroende, ett Djurgården vars offensiva maskineri hackar och gjort så under längre tid samt ett Blåvitt vars maskineri överhuvudtaget inte fungerar.

För Blåränderna är det framförallt avsaknaden av en striker, en målskytt att lita på, som stört och satt dem i problem – och det kan komma att prägla matchen särskilt mycket när det är de som ska greppa taktpinnen i egenskap av hemmalag och den starkare parten.

Vad som ska nämnas är dock att två försvarsspelare i Marcus Danielsson samt Niklas Gunnarsson, avstängda, missar matchen. Givetvis ställer det till lite smått, men bredden finns och i mittlåset väntas en viss Jonas Olsson kliva in. Ingen dussinspelare direkt.

Blåvitt må blöda svårt defensivt, men bör i alla fall kunna streta emot hyfsat mot ett uddlöst DIF, som har fem raka matcher under 2,5 mål, på halvfart.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt tre mål – testar vi till dubbla insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 31/10
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.