Speltips inför Djurgården – J-Södra 29/10: Trots allt – stort favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2017

En av årets viktigaste matcher ska utspelas på Tele2 Arena i Stockholm, där Europajagande Djurgården står för värdskapet mot överlevnadskämpande Jönköping Södra. Förmår bortalaget att streta emot?

Toppen eller botten. Var hamnar pinnarna? De är exakt av lika stor betydelse, men i vitt skilda meningar.

Orosmolnet för Djurgården är det nedåtpekande formkurvan. Från att ha varit seriens formstarkaste lag efter sommaruppehållet, till att nu bara ha vunnit en av de fem senaste matcherna, 1-3-1. Härmed är biljetten ut i Europa, den som supportrarna väntat så på, i största fara. En vinst här däremot, då ska det en hel del till för den att tappas.

Sätta stopp för DIF, ska J-Södra försöka. Kontraktet är i fruktansvärt stor fara, trots den så betydelsefulla segern över Kalmar senast – och formen har pekat uppåt sedan en bra tid tillbaka; enbart en förlust på sex matcher. Om de bara hade vaknat något tidigare…

Situationen är som sådan att Jönköping Södra med två plusmål mot GIF Sundsvall, på kvalplatsen, hittas på säker mark. Löjligt tajt där nere i botten…

Tunga avbräck – men vettiga ersättare

Det är klart att J-Södra inte ska tas som en ren lättviktare, ett motstånd som bara ska köras över, som formen är.

Men om vi dissekerar lite i de här matcherna, kan man se att spelschemat varit relativt enkelt – även om det inte finns så kallade ”enkla matcher” i Allsvenskan. Enda mot toppmotstånd, AIK, har dock förlorats och det med siffrorna 0-2.

Blåränderna från Stockholm har hamnat i lite av en dipp – annat kan man inte kalla det när ett lag av den kalibern bara vunnit en av fem matcher – men känslan är att det hela bara väntar på att explodera och att de tar chansen att i praktiken säkra Europaplatsen.

Nu har de förvisso problem utöver formen inför matchen – att de centrala huvudpjäserna Kim Källström och Jonas Olsson saknas, avstängda. I mittbackslåset har man dock lyxen att kunna plocka in en exceptionellt bra truppspelare som Niklas Gunnarsson och en match som ska föras med järnhand borde den väntade innermittfältsduon bestående av Jesper Karlström och Kevin Walker kunna hantera väl.

Hemma på Tele2 Arenas plastmatta är DIF urstarka; bara en av de nio senaste matcherna har slutat upp i förluster, sex av dessa vunnits och mot motståndare som J-Södra, nedre halvan, har de haft ett starkt facit; inte bara vunnit, utan också med större siffror. Därutöver trivs bortalaget klart bäst på naturgräs – en faktor som inte är att underskatta.

1,93 x insatsen för Djurgården -1,25 mål (asian handicap) ser, när vi kokar ner alltihopa, ut som ett bra spelalternativ. Då är vi halvförsäkrade att ”bara” få halv förlust på spelet om de vinner med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

SUPERODDS: Få 5,00 på Djurgården att vinna – nya kunder hos Betfair!

Klicka här för att ta del av kampanjen.

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 29/10
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: