Speltips inför Djurgården – Örebro 17/5: Säsongens brytpunkt

Spelbloggare Publicerat: 15 maj 2018

Är det på tiden att saker vänder nu? Tendenserna finns där – för både Djurgården och Örebro, åt det positiva hållet för de ena och det negativa för de andra, och det får oss att hitta värde i stockholmarna.

Först: Svenska Cupen-skalpen mot Malmö FF, en 3-0-kross och titel, och nu senast en trea när Dalkurd kom på besök. Efter tre raka förluster verkar DIF ha hittat tillbaka på rätt spår, i jakten tillbaka.

Det är alldeles uppenbart att Djurgården har kvalitéerna som krävs för att beblandas i en allsvensk toppstrid, även om de nu är en bra bit på efterkälken. Nu, i första hand: topp tre! Europaspel på nytt.

Frågetecknet: vem ska målen komma ifrån? Anfallspositionen är den som diskuterats allra mest, bristen på en stabil och kvalitativ striker. Tino Kadewere är den hetaste just nu, men faktum är att det bara blivit tre mål från hans fötter – på nio matcher. Med det är han bästa skytt i truppen.

Örebro har varit ett av årets största utropstecken i Allsvenskan, om inte det största. Årets första förlust – 1-2 – åktes på när de fick besök av serieledande Hammarby senast, trots att man var de som fick in 1-0-baljan. Det som stannade upp allt var Kennedy Igboananikes röda kort i den första halvleken, cirka halvtimmen före hans mål.

Är det nu som ÖSK kommer tappa greppet? Lagets trupp är knappast märkbart starkare än fjolårets. Är de ens av övre halvan-material?

Två raka vinster

Med tanke på hur svajiga Djurgården och starka Örebro varit – är det verkligen befogat att lämna förtroendet i 08-lagets händer till dessa odds? Undertecknad menar faktiskt – ja. Trots allt.

Känslan grundas i att vi är i något av en brytpunkt för båda parter, varpå mycket talar för hemmalaget.

DIF:s insats i cupfinalen mot Malmö var magnifik. Motståndarna kördes över från första till sista sekund. Mot Dalkurd var problemen desto större: den första halvleken var närmast katastrofal, men med tiden växte stockholmarna med uppgiften och vann. Stärkande för moralen.

Gästerna åkte inte bara på årets första förlust senast, utan fick även två man i Johan Mårtensson och Kennedy Igboananike utvisade – två huvudpjäser, inte minst den sistnämnda. De missar således den här matchen och då blir uppgiften ännu tuffare än den redan skulle vara.

2-0? Den raka ettan tas med en mindre summa till fullt acceptabla 1,63 x insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak etta
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (500% upp till 500 kronor!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 17/5
TV:  cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo
Läs mer: Inför World Cup Ryssland

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.