Speltips inför Dortmund – APOEL 1/11: Hörntankar från Signal Iduna Park

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2017

Hörnorna lockar till spel i en match som Borussia Dortmund ska föra med järnhand när cypriotiska APOEL kommer till Signal Iduna Park efter skrällen i det spegelvända mötet senast.

Vinna eller försvinna. Sådan är situationen för Dortmund i Champions League, efter en mardrömshalva i gruppspelet; klara förluster mot Real Madrid och Tottenham samt bara oavgjort nu senast när APOEL besöktes.

Inför de tre avslutande matcherna har Dortmund, i och med krysset mellan de andra två medverkande, sex pinnar upp till såväl första- som andraplatsen. En vinst är ett måste för att ens ha chans på slutspelet – och den bör komma med större siffror. En hel del målskillnad att hämta in.

Mötet dessa två emellan på Cypern slutade 1-1. Faktum är att det till och med var nära att APOEL vann matchen; de fick in matchens första mål via Mickaël Poté efter drygt timmens spel, innan tyskarnas försvarspjäs, Sokratis Papastathopoulos, kunde skicka in vad som blev slutresultatet.

Det finns en hel del skadebekymmer som stör båda parter inför matchen. Förutom de skador Dortmund haft sedan en tid tillbaka, på bland andra Lukasz Piszczek, Marco Reus och Erik Durm är Maximilian Philipp samt Ömer Toprak tveksamma för spel. APOEL saknar Carlao medan Roberto Lago, Praxitelis Vouros och Lorenzo Ebecilio står på kanske-listan.

Vinner ”hörnmatchen” enkelt

Grundtankarna inför matchen är att Dortmund kommer föra matchen med järnhand, men kan ställas inför vissa problem – liksom senast. Får svårt att skapa, släpper till en del?

Precis som det omvända mötet, med andra ord. Då ”vann” Dortmund hörnorna med 11-2.

Nu ska det inte spela överdrivet stor roll för matchbilden om – när – Dortmund tar ledningen i matchen, så betydande klasskillnad som råder. Vill säkert ta en komfortabel trea. Lär därför bara köra vidare.

Formen är ett problem för Dortmund, varpå vi förutspår problem. Endast en av de fem senaste matcherna är vunna och det i den inhemska cupen mot ett Magdeburg huserandes i tredjedivisionen.

När APOEL reste till Santiago Bernabéu i 0-3-förlusten mot Real Madrid skapade de blott en hörnspark mot spanjorernas nio.

Hörnkross! Det väntar vi oss. Dortmund -5,5 hörnor (asian handicap) duger absolut till dubbla insatsen. Oddset presenteras av Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – 2 gratisspel x 100 kr!

Speltips:

Speltips: Dortmund -5,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel x 100 kronor!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 1/11
TV:  viasatsport logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: