Speltips inför Dortmund – Atalanta 22/2: Öppna dörrar!

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2018

Kittlar den inte lite, returen inför Borussia Dortmund och Atalanta i Europa League-slutspelet? Det är helt öppet race – och vi räknar med lika öppna dörrar i matchen: fantastisk intensitet och inte minst mål.

Första mötet mellan Dortmund och Atalanta, på Signal Iduna Park, var en makalös historia. Kanske sextondelsfinalernas mest underhållande?

Slutresultatet, efter att Dortmund vänt sent och smällt in den sista baljan på stopptid, slutade 3-2. Bakom vändningen låg inhopparen Mario Götze samt Michy Batshuayi – den förstnämnde med två assister och den sistnämnde med två mål. Magnifikt samspel dem två emellan.

Glömmas ska inte heller att Dortmund fått tillbaka Marco Reus i skick efter sitt långdragna skadeuppehåll. Stärker dem och deras offensiv rejält.

Den välfyllda skadelistan kan dock inte bortses från, det till trots. Upp emot nio spelare riskerar att missa matchen: bland andra Julian Weigl, Erik Durm och Sebastian Rode.

Atalanta har fallit in i en mindre dipp, utan att man ska måla fan på väggen ännu. Det har knappast varit total katastrof och prestationen i det föregående mötet här fanns det mycket positivt att hämta från. De står exempelvis stärkta av två bortamål och var försvinnande nära att undvika förlora.

Hemmatränaren Gian Gasperini kan glädjas över att han har hela truppen att vraka i och således kan ställa ut bästa möjliga startelva.

Efter första målet – exploderar!

Det sprudlar inte om Atalanta, ska nämnas. Men det finns styrka hos dem, vilket inte minst visats upp i Europa League. Facit på sju matcher: 16 mål framåt. På Signal Iduna Park skapades ett flertal chanser, det blev alltså två baljor framåt och man har visats hantera såväl att vara spelförande som att främst ställa om.

Vi tror inte att Atalanta, trots uppförsbacken, kommer kliva ut på banan och blint anfalla, utan till en början har en någorlunda försiktig approach – men så fort ett mål kommer, oavsett åt vilket håll, kan det hela öppnas upp totalt.

Hemmamål – Dortmund måste framåt. Bortamål – Atalanta måste dito.

Dortmund är alltid tokfarliga vid bollvinster med deras höga press, raka och snabba anfallsspel – och nu har även Atalanta visat att de kan såra motståndarna när de får ytor att operera på.

Oddsen har monterats ner, men det finns värde att hämta på målöverspelen. 3-2/2-3? Siffror i den stilen känns absolut som tänkbara utfall av den här, på förhand, så spännande returen.

Över 3,0 mål (asian handicap) klickas till 1,90x hos Bethard. Gäller då är insatsen tillbaka vid tre mål.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 22/2
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: