Speltips inför Dortmund – Hertha Berlin 27/10: Proppen ur – på nytt?

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2018

Det är svårt att inte ta sida för Borussia Dortmund, så fenomenala de varit den senaste tiden. Detta fastän det är ett starkt Hertha Berlin som tar picket och packet till Signal Iduna Park. Kan proppen till och med åka ur?

Annons:

Åtta matcher: sex vinster och två kryss. Med det toppar Borussia Dortmund den tyska förstadivisionen och när Bayern München, som annars haft som vana att dominera fullt ut, dessutom svajar ser de ut som en mycket stark titelaspirant.

Glappet ner till de närmsta konkurrenterna i Borussia M’gladbach samt Werder Bremen är inför den tionde omgången på en trea – och det finns således, det finfina facit till trots, inte överdrivet med utrymme att tappa i matcher som denna.

Att Hertha Berlin, placerade femma och fem pinnar bakom, också är uppe och nosar på toppen förstärker den känslan. Allt tyder förvisso på att de inte har kapaciteten för att beblandas i en titelstrid, men Europa kan det absolut bli på tal om. Kapacitet finns i truppen och under året har det bland annat blivit en 2-0-vinst över mästarna och nämnda Bayern München.

En hel del finns att ta hänsyn till på skadefronterna. Osäkra för Dortmund är Manuel Akanji, Paco Alcácer samt Thomas Delaney medan Marcel Schmelzer och Jeremy Toljan inte kommer kunna medverka. Gästerna har fyra spelare skadade och således out: Marius Gersbeck, Jordan Torunarigha, Marko Grujic och Julius Kade. Tveksamt om Arne Maier.

Dortmund i toppform – historisk vinst mot Atlético

Vad är det för en fart som Bayern München kommit upp i? Det är häpnadsväckande på alla sätt och vis. Under veckan krossades ett normalt så stabilt och kvalitativt Atlético Madrid med hela fyra mål mot noll – och det var spanjorernas största förlust under tränaren Diego Simeones sjuåriga sejour i klubben. 391 matcher till antalet.

Dessa typer av storvinster fortsätter komma på löpande band. Bara dagarna innan den nämnda matchen ovan plockades Stuttgart ned med identiska siffror – på bortaplan. På åtta seriematcher, alltså sex vunna och två kryss, har det blivit så mycket som 27 mål framåt och enbart åtta bakåt.

Och trots att vi har stor respekt för Hertha Berlin och deras kvalitéer, blir det svårt att inte ta sida för Dortmund – även som såhär stora oddsfavoriter. Risken är att de blir ännu större sådana till närmare avspark och att det därför kan vara smartare att kliva in i tid här.

Omstarten efter uppehållet fanns dessutom med att önska av från Hertha, som ”bara” fick 1-1 hemma mot Freiburg. Klart tuffare nu.

-1,25 mål (asian handicap) på Dortmund spelas till fullt acceptabla 1,94 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr i unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:30, lördag 27/10
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.