Speltips inför Dortmund – Ingolstadt 17/3: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2017

Fredagsfotbollen från tyska Bundesliga bjuder Borussia Dortmund och Ingolstadt på. Toppen mot botten! Kommer detta också synas på resultattavlan när vi summerar 90 spelade minuter?

Det blir bara bättre och bättre för Dortmund, som fick en trevande start på det här spelåret. Numera är det klart längre mellan nederlagen och laget har studsat upp till tredjeplatsen i serien och ser till och med ut som en kandidat till andraditot nu när sensationen Leipzig verkar ha kommit ner lite på jorden. Sex pinnar dem emellan.

Rent sportsligt är det ingen större skillnad på andra- och tredjeplatsen, då båda leder ut i Champions League, men det är en hel del prestige i att vara de som landar bakom dominanten Bayern München. Det verkliga hotet kommer dock underifrån för Dortmund – två konkurrenter jagar bakifrån inom en radie på tre poäng.

En ännu mer nervkittlande strid är stackars Ingolstadt inblandade i. De är nedanför strecket, på nedflyttningsplats, som nästjumbo och har hela sju poäng upp till kvalplatsen och HSV på den.

Under en period i slutet av 2016 började resultaten pricka in en del för Ingolstadt; med 3-1-1 i formraden mellan mitten av november och slutet av december. Standarden kunde dessvärre inte hållas uppe och det ser inte i närheten av lika bra ut nu och det handlar om att hitta stilen på nytt, annars blir det – tack och adjö med Bundesliga.

I veckan kom beskedet att Marco Reus missar resten av säsongen för Dortmund. Utöver det har man lite små skadebekymmer och Ousmane Dembele är avstängd till matchen. Gästerna har inga nya skadebekymmer att ta hänsyn till.

Klass, hemmaplan och form

Spelschemat har varit oerhört tajt för Dortmund de senaste veckorna, men när resultaten fortsätter pricka in är det klart lättare att hantera. Nu är det här dessutom den sista matchen innan ett tvåveckorsuppehåll, så det är med andra ord fullt fokus på denna uppgift.

Känslan är också att Dortmund löser en hyfsat enkel trea och stärker deras aktier ytterligare i seriespelet.

Det är trots allt klar klasskillnad och Dortmund kommer till spel med mycket fin form, stärkta av avancemang i Champions League och den inhemska cupen. Fem av de sex senaste matcherna – hör och häpna – har vunnits med minst tre baljors marginal och då har bland andra Benfica, Bayer Leverkusen och Freiburg stått för motståndet.

Att Ingolstadt då ska skrälla hem någonting av värde från Westfalenstadion? Inte en chans.

Ingolstadt spelade oavgjort, 2-2, hemma mot Köln senast och förlorade dessförinnan klart mot både Hoffenheim och Borussia M’gladbach. De vet också om att det knappast är den här typen av matcher som kontraktet ska räddas i.

Klass, hemmaplan och form – Dortmund har allt! De spelas med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – till de 1,82x som dukas upp av Bethard med glädje. Betydande risk för oddsdropp, så vår uppmaning lyder; skynda, fynda!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 17/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: