Speltips inför Duisburg – Paderborn 5/2: Solklart målspel

Spelbloggare Publicerat: 5 februari 2019

Fokus riktas mot den tyska cupen, DFB Pokal, och mötet mellan MSV Duisburg samt Paderborn, som till vardags huserar i andradivisionen. Här: speltips, odds och allt inför matchen.

Annons:

Den tredje rundan av DFB Pokal står för dörren, med åtta matcher fördelade på hälften under tisdagen respektive onsdagen, och en av dessa spelas alltså på MSV-Arena.

Matcher är betydligt större allmänt intresse finns att bita i, men det här kan mycket väl bli en minnesvärd historia. Underhållande och spännande?

Favoriter inför matchen, att avancera vidare till nästa runda, är tveklöst Paderborn – och det är enkelt att förstå varför. På 20 matcher vardera spelade i den tyska andradivisionen, har de spelat in nästintill dubbla skörden än vad Duisburg, nästjumbo och sålunda med kontraktet i fara, kan stoltsera med.

Medan det handlar om bottenstriden för MSV Duisburg, hoppas Paderborn kunna ta klivet upp i seriesystemet – upp till toppscenen. En trea från den positiva kvalplatsen är de för närvarande, i ett skikt av tabellen där konkurrensen är brutal.

Här i cupspelet har parterna hittills värjt undan två motståndare vardera och gällande Paderborn hoppas man återupprepa fjolårets succé – eller till och med överträffa den – när de nådde kvartsfinalen, var äventyret fick sitt slut mot Bayern München. Nu är de alltså bara en runda därifrån.

Dubbla bortamål

Pressen är hård på Duisburg och desperationen växer alltmer. Viss lättnad var det förvisso efter 3-2-vinsten över Darmstadt 98 förra veckan, men kvar är de som nästjumbo och i den stora riskzonen att trilla ur divisionen.

Och ja, hur högt prioriterat är då ett cupspel som detta? Sannolikt inte överdrivet.

Här ställs de mot ett Paderborn med en monsteroffensiv helt värd namnet. Faktum är att de smällt in flest mål i hela serien, utan att ens vara i närheten av den absoluta toppen – 48 stycken på 20 matcher. Galen statistik.

Senast kommer Paderborn dessutom från att ha knockat Greuther Fürth med tennissiffrorna 6-0 och målmaskineriet har snurrat som smort sedan en bra tid tillbaka. Minst två baljor framåt borde vara nära till hands mot ett Duisburg som släppt in minst två baljor i sex matcher på raken.

Spelet blir med andra ord Paderborn över 1,5 mål till strax under dubbla insatsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Paderborn över 1,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, tisdag 5/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.