Speltips inför Dynamo Kiev – Lazio 15/3: Ännu en målfest

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2018

Lazio sitter i en mycket prekär situation inför returmötet i Ukraina mot Dynamo Kiev. 2-2 från det första mötet gör att det är italienarna som har pressen på sina axlar.

Det är dags för returmöte i Europa Leagues åttondelsfinal mellan ukrainska Dynamo Kiev och italienska Lazio, där 2-2 från det första mötet på italiensk mark gör att matchen lever helt och fullt inför returmötet österut.

Här har vi dock förutsättningar som gör att Lazio, det lag som inför dubbelmötet var klara favoriter att ta sig vidare i turneringen, måste kliva framåt ordentligt i returen på bortaplan. 2-2 gör att det är Dynamo Kiev som just nu är vidare, något som för en neutral åskådare mycket väl kan lägga grunden för en fartfylld match här i returen.

I det första mötet visade sig båda lagen klart mer intresserade av att anfalla och det är tydligt att det är där det finns en hel del styrka. Lazios försök till trebackslinje har varierat i kvalité under hela säsongen och senast var det helt enkelt inte bra. När laget nu måste gå för att göra mål och helst vinna mötet i Ukraina är det inte direkt läge att lägga sig an med en mindre offensiv formation.

Fokus på målmarknaden

Om vi studerar statistik inför matchen ser vi att Dynamo Kiev är ett oerhört starkt hemmalag. Laget står nu på 13 matcher och bara en förlust inför sin hemmapublik och så gott som alltid får vi se minst ett mål från ukrainarna. Det kan mycket väl bli en avgörande faktor här inför returen.

Hemmalaget saknar Georgi Bushchan, Serhiy Sydorchuk, Vladyslav Kalitvintsev och avstängde Denys Garmash. Gästerna får ta sig an matchen utan Martin Caceres, medan Davide Di Gennaro är högst oklar trots att han återgick till spel i helgens ligamatch mot Cagliari efter lång frånvaro.

Tänk också på Europa League och dess betydelse. Är det här två lag som verkligen vill gå vidare? Vår bedömning är att ukrainarna helt klart vill göra det. Lazio kan säkert rotera något – det har de gjort konsekvent under säsongen – men ambitionen lär vara att ta sig vidare. Fullt manskap väntas få starta framåt och det är trots allt där laget behöver vara som starkast givet rådande förutsättningar.

Här tänker vi inte göra det svårare än att inspireras tydligt av det första mötet. Det blev öppet och målrikt. Med tanke på att gästerna måste göra mål här väntar vi oss något liknande.

Båda lagen göra mål spelas till 1,72 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 15/3
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:    eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: