Speltips inför Egypten – Zimbabwe 21/6: Bekväm premiärvinst

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Av allt att döma väntar det en enkel och överkomlig vinst för Egypten i premiären mot Zimbabwe i Afrikanska Mästerskapen 21 juni.

Annons:

Till skillnad från vad vi har gjort oss vana vid under 2000-talet kommer Afrikanska Mästerskapen nu att avgöras mitt i sommaren. Det här gör att spelarna inte behövde lämna för att spela turneringen mitt i den europeiska säsongen, utan helt enkelt samlas för att avgöra det här nu. Det är en stor fördel för spelarna, men påverkar å andra sidan deras sommarsemester.

Med det sagt har många stora spelare valt att spela turneringen ändå. Mohamed Salah är förmodligen hela turneringens allra största namn, även fall andra tunga nationer också har ett par starka spelare med sig. Egypten gäller dock som en kandidat till att gå riktigt långt med tanke på hur fin truppen ser ut.

Zimbabwe är nu med i huvudturneringen efter att vid många tillfällen missat gruppspelet. På det hela taget är det inte en fotbollsnation med vidare tradition av framgångar, men som så många andra mindre afrikanska nationer är den på väg åt rätt håll.

Enkel vinst att vänta

Egypten har inga som helst skador att förhålla sig till och kan formera starkast möjliga lag. På försäsongen, om vi nu kan kalla träningsmatcherna inför turneringen för en sådan, har inte starkaste laget formerats, men nu gäller det på allvar. Mohamed Salah kommer exempelvis vara given i startelvan och väntas få en nyckelroll precis som vanligt. Vi blir inte förvånande om han gör ett par strutar redan i den här premiärmatchen.

Zimbabwe, som har ett lag som vi villigt erkänner att vi inte kan utan och innan, saknar Khama Billiat som är en spelare som brukar starta och som tillhör de bästa spelarna i offensiven. Det går att säga mycket om den här truppen, men den är inte direkt känd för sin bredd.

Hur som helst litar vi på att Egypten grejar den här matchen. Om inte annat kommer Mohamed Salah att se till att man faktiskt gör det.

Egypten -1,5 spelas till 1,75 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Egypten -1,5
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  22:00, fredag 21/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.