Speltips inför Eintracht Frankfurt – Borussia M’gladbach 26/1: Fredagsunderhållning från Tyskland

Spelbloggare Publicerat: 24 januari 2018

Fredagsunderhållningen från tyska Bundesliga bjuder Eintracht Frankfurt och Borussia M’gladbach på. Matchen tar vi på Spelbloggare ställning inför – vem vinner?

Striden om Europaplatserna. Det är vad den här matchen handlar om.

Skiktet bakom Bayern München, som i praktiken redan säkrat serietiteln, är extremt tajt och med 15 omgångar kvar är det fruktansvärt nervkittlande i kampen om de där platserna som leder ut i Europa.

Från andraplacerade Bayer Leverkusen till sjuan Frankfurt är glappet på försvinnande lilla en pinne. Gladbach står inför matchen på plats nummer fem. Getingbo ut i spetsen – när såväl Champions – som Europa League-platserna ska fördelas.

Därför är det en äkta sexpoängsmatch som väntar i afton, innan en fullspäckad helg av tysk toppfotboll.

Ur aspekten form är det fördel för värdskapet, Eintracht Frankfurt. De har stått stadigt på sistone, medan Borussia M’gladbach svajar rejält. Vinster har avverkat förluster för de sistnämnda. Insatsen mot Augsburg senast var ett stort kliv framåt – en match som slutligen vanns med två mål mot noll då Thorgan Hazard smällt dit spiken i kistan i den 90:e minuten.

Skillnaden: hemma-/bortafaktorn och formen

Två, på pappret, i spelarmaterial liksom tabell, jämna lag är det som ska mäta krafterna med varandra. Möjligen att Gladbach har något större spets, men i så fall enbart marginellt. Ynka pinnen skiljer dem åt i tabellen. Ganska talande.

Frankfurt, som hållit en stabil nivå sedan hösten, har verkligen hittat stilen och identitet i deras spel. Endast de svåraste typerna av matcher har förlorats – tre av de 15 senaste i serien. Förra veckan vann de med 3-1 borta över ett formstarkt Wolfsburg. Goda besked!

Gällande hemma-/bortaplansfaktorn är det lite klurigt såhär på förhand. Frankfurt har nämligen ett klart bättre bortafacit, men givet är att hemmaplan fortfarande ska ses som en fördel – om än kanske inte lika stor som i de flesta andra fall.

Och väga in i det hela ska också att Gladbach förlorat tre raka bortamatcher i Bundesliga – samtliga mot lag som återfinns på den undre tabellhalvan.

1,78 gånger pengarna för att Frankfurt ska vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort kan inte annat än att ses som ett klipp. Polletter – in!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Frankfurt +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Klicka här: Sätt in en tusenlapp, spela för 2 250 kronor!)
Spelstopp: 20:30, fredag 26/1
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: