Speltips inför Elfsborg – AIK 10/4: Skynda, fynda – 888sport sticker ut hakan!

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2017

En ny allsvensk vecka tar vid med fotboll på Borås Arena – Elfsborg mot AIK. 888sport sticker ut hakan på målmarknaden, varpå vi passar på att klippa till innan en förmodad reaktion och justering.

Som vi skäms bort med fin allsvensk fotboll, i en serie som växer lavinartat i såväl intresse som kvalitet.

Här är det två starka titelaspiranter som ställs mot varandra. AIK har ställts ut som nästfavoriter till att få höja Lennart Johanssons pokal i november, bakom mästarna Malmö FF, och har spikat ihop en mycket intressant trupp. Får man pusselbitarna på plats, då finns det mycket att hämta ur solnaiterna.

När det snackas titelaspiranter dyker alltid Elfsborg upp som ett namn, men inför det här spelåret kändes de hyfsat kalla. Svenska Cupen-äventyret fanns mer att önska av – man trilla ur i slutspelet mot Brommapojkarna – och truppen har setts som för obalanserad; stora kvalitéer framåt, mindre stabilt bakåt.

Premiären var ändock ett fantastiskt styrkebesked för boråsarna – det största i premiäromgången. Kalmar besegrades med sanslösa 5-1 på Guldfågeln Arena! Frågan är; var det framförallt Elfsborgs förtjänst, eller KFF:s?

AIK spelade en tajt match mot Häcken hemma på Friends Arena och slutresultatet skrevs 0-0 – helt rättvist sett till matchbilden och chansfördelningen. Det var ändå med visst flyt, då Häcken skulle haft en straffspark i slutskedet av matchen.

Galen värdering

Här hade jag till och med velat se underspelet på 2,5-målslinan som favorit kontra övern. Ganska klar dessutom. Oddssättarna på 888sport, de tänker helt annorlunda – och det tänker jag inte för någonting i världen riskera att utnyttja.

Att vinna med 5-1, särskilt på bortaplan, är fantastiskt oavsett allsvenskt motstånd, men vi ska inte sopa under mattan med att Kalmar bjöd på mer eller mindre allt. Sällan skådat uselt försvarsspel i det svenska finrummet.

Det är i offensiven som Elfsborg har de stora kvalitéerna och de känns som ett typiskt ”överlag” den här säsongen, men här kommer de ställas mot ett AIK som känns oerhört stabila defensivt. Häcken, som har seriens kanske bästa offensiv, hölls i schack och man kom undan utan insläppt mål.

Framåt finns det däremot en hel del frågetecken för solnaiterna. Anfallsspelet kommer vara extremt beroende av Henok Goitom och premiären var ett starkt bevis på att han inte är i sin bästa form; kändes vilsen, löpte ofta fel och tog underliga beslut. Nyförvärvet och anfallaren Sulejman Krpic var även han iskall.

Med samlat AIK med defensiv approach är min bestämda tanke – målsnålt. Elfsborgs offensiva kvalitéer till trots.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre mål – spelas till 1,88 x insatsen hos 888sport, vilket kan jämföras med exempelvis Bethards 1,71x.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 10/4
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: